Thursday, December 16, 2010

pelangi petang~

haih, lame da tak jenguk sini.
malas dan tidak ada apa2 rasanya yg nak dikongsi.
hurm, naseb encik futuskiller bg semangat suh hapdet gak.
heh, before sambung tgk GLEE. mari kita merepek sepatah dua.

nak cite apekah ? erm hari nie sudah enambelas haribulan Disember.
tinggal bape hari je lagik utk tarikh memuja umur :D

hidup nie penuh dgn kebetulan kan ?
kdg2 kita tak sangka pon sesuatu yg muncul dlm hidup kita.
tp kadang2 kita perlu sedar hakikat yg tak semua yg dtg dlm hidup kita, milik kita yg abadi.
hakikatnya kita tak mampu menggapai sesuatu yg mmg bukan milik kita.
lalu, apa yg pantas dibuat ?

mengelak ? sampai bila kita perlu berlari menafikan kedatangannya.
menerima? walaupun kita sedar esok lusa ianya pasti pergi semula.
menangis? buat apa ditangis sesuatu yg mampu buat kita tersenyum ?
meminta? walaupun kita tau jawapannya pasti melukakan.

kalau ianya betul milik kita, terimalah ia seadanya.
hargainya seperti ianya mmg sahih milik kita.
layarilah ia seperti sampai bila bila dia akan kekal bersama kita.

dan bila tiba masa ianya pergi.
kita harus akur, kita perlu merelakan kepergiannya.
walaupun sakit, namun seperti biasa. kita ttp perlu menerima~

seperti 7 jalur warna pelangi yg terbit di kala hujan petang.
satu saat, ia tetap akan pergi jua .

Wednesday, November 17, 2010

Rindu Yang Pergi~


17 November 2009. 4.45 PM. Via Yahoo Massenger.

' saya rasa lebih baik kita jadi kawan'
'tp kenapa? apa salah saya ?'
'ntah laa awk, kita mcm tak sesuai, kita jauh. lagipun.. '
'awk tau kan saya syg awk ?'
'yerr, saya tauu . tp lebih baik saya bg tau awk sebelum kita pergi lebih jauh'.
'napa awk buat saya mcm nie ? awk tau kan ...'

aku balikk bilik, hujan turun dgn sgt lebatt .
sama mcm lebatnya hujan yg turun dlm hati akuu .
aku takk tauu nk ckp apa. sedih, kecewa, terkilan. semua adaa .
kenapa, setelah impian dibaja cukup indah, tp pengakhirannya begini ?
dan aku sedar. aku kehilangan semuanya. semuanyaa pada hari ituu .
sejak hari ituu, aku tak suka hujan. hujan seolah olah menggambarkan kesedihan yg teramat sgt.
dan aku berharap November tidak akan dtg lagi dlm hidup aku.

17 November 2010. 5.30 AM .

tp aku sedar. takdir Tuhan tiada siapa mampu menghalang .
November masih setia seperti biasa. Hujan jugak hari hari mencurah ke bumi .
aku masih di sini , masih mengharapkan November yg dulu tak pernah wujud .
namun ia hadir jua seperti biasaa . masih terbayang suatu titik kesedihan yg begitu mencengkam jiwa.
setahun sudah berlalu. air mata mampu dikesat. senyuman kembali terukir .
bukan mudah, namun saki baki kekuatan yg ada begitu berharga.

sayup sayup takbir bergema.
menandakan Subuh Aidiladha menjelma sudah .
di hari yg mulia ini, ku doakan kau yg bernama kenangan bahagia nun jauh di sana bersama org2 yg menyayangimu .
dan doakan aku juga mampu bahagia bersama si dia yg kini mengisi ruang kosong yg ditinggalkan.

dan buat si diaa yg mengisi hati di kala ini.
terima kasih kerana sudi hadir.
ketahuilah yg hanya kamu kini yg berada di hati .
dan aku harapkan agar ikatan yg terbina ini akan kekal terjalin .
mahal naa mahal kitaa .

Selamat Hari Raya Aidiladha, pengorbanan adalah sesuatu yg mulia yg sebaik baik manusia mampu lakukan .



ArnabbMuncett <33

Tuesday, November 2, 2010

bukan cinta biasa~

bercakap soal hati dan perasaan mmg xkan pernah habis.
hati mahupun perasaan bukan sesuatu yg mudah utk dijangka.
hari ini mungkin kita akan tersenyum bahagia.
tp ada kemungkinan hari utk kita menangis akn tiba bila bila.

dan bg diri aku sendiri.
utk ditebak soal hati dan perasaan cukup mudah.
siapa yg tak kenal faer.
ya, aku akui aku selalu tak bernasib baik bila bercakap bab hati dan perasaan.
pengalaman pahit satu ketika dahulu masih segar dlm kotak pemikiran.
kekuatan yg terbina selama 20 tahun melayari kehidupan sbg seorang manusia akhirnya tumbang juga dek kerana penangan soal hati dan perasaan.
bukan mudah menerima hakikat bahawa cinta yg terbaja indah cuma khayalan yg akhirnya memakan diri.
hari hari sepi yg dilalui bagaikan merentap seluruh kekuatan yg ada.
sungguh, ianya cukup sukar uk dilalui.
dan utk bangun semula bukan satu perkara yg mudah.
namun, sedikit demi sedikit kekuatan digubah.
dan mmg benar, masa merupakan penawar luka yg paling mujarab.

dan kini hampir setahun masa menginjak.
sudah setahun aku melalui detik itu.
yg pergi tetap pergi.
yg hilang pasti punya pengganti.
dan yg patah pasti akan ada tunas baru.

bukan mahu menidakkan.
namun, sbg seorang manusia biasa.
hakikat ini perlu diakui.

cinta datang pada yg percaya dgn kehadirannya.
aku tak pernah berdendam dgn cinta wlwpun aku pernah kecewa satu masa dahulu.
setiap hari aku bertekad utk memulakan balik semuanya.
namun, terkadang aku masih belum mampu.

menyayangi seseorang memerlukan kekuatan yg bukan sedikit.
kita perlu berkorban apa yg kita ada demi utk dia.
wlwpun terpaksa mengorbankan diri sndiri.
sbb bg aku, cinta itu suatu pengorbanan.

jujur, percaya dan ihklas.
ketiga tiga elemen ini perlu dlm setiap intrapersonal.
kadang kadang, cinta boleh membunuh kita.
dan kadang kadang juga, cinta mampu mematangkan.

dan aku tak mungkin menolak jika ianya hadir kembali.
cinta satu perasaan halus yg tumbuh dlm segenap jiwa manusia.
cuma yg mmbezakannya, utk siapa ia diterjemahkan.

satu terjemahan yg tulus ikhlas adalah lambang sebuah cinta yg betul2 tulus.
mmpermainkan perasaan insan lain samalah juga seperti mmpermainkan cinta.
namun aku memahami, dunia ini satu permainan karma.
yg berada di atas, tidak akan qiam selamanya.
dan yg di bawah, tidak semestinya akan terus mendongak.
bumi kita berputar, jam kita berpusing .
begitu juga hukum alam. semuanya bergerak pada paksinya.

dan aku juga yakin.
setiap keikhlasan kita akan menerima ganjaran yg bukan sedikit.
dan begitu jugak sebaliknya.

dan aku kini bersedia.
untuk mengharungi sekali lagi detik itu.
wlwpun pengakhirannya nnt belum tentu bagaimana.
tp aku percaya dengan satu perkara.

keikhlasan :)



bukan cinta biasa~


Thursday, October 21, 2010

anak lelaki mak yg bongsu~!


mcm biasa.
sudah 2.38 pagi, tak bole tido, perut pon lapo!

pagi nie ade kls pukul 9.30. tp xnk pg la, HAHA.

ckp pasal lapo, tetibe rase nk makan kari mak.
hahahaha, sungguh cheq rindu sgt dgn kari mak!
dulu mase kat umah, selalu mak dok masak kari.
hari hari kari, kari kari hari hari.
pastu dok komplen la mak nie xde bnda len ke nak masak?
asyik asyik kari.. HAHA
ha dah 2 skang? tau plak ko kebuloq kari mak hg kan?
padan la dgn muka hang, HAHA

cettt, tnggu next week cheq balik.
bukan takat kari, daun2 kari pon ko cekik la puas2 !

mak, nie nk bg tau.
susu kambing yg mak beli suh org minum tue.
org xminum pon lagik. ngehehehehehehe.
konon konon utk ubat gastrik.
tp alhamdulillah gastrik xkacau org dah skang.
so, xpayah minum la ek? HAHA

mak, satu lagik.
broadband dah dua bulan tak bayaq.
ini pun lembab cm siput babih.
kachinggggg, nak duit, nak duit !
ala, nnt kat umah mak gak yg nk tgk youtube kan?
nak amik resipi masakan katanya.
so?? huloq la sket.. HAHAHA

satu lagik before org lupa.
next week org nak balik umah. study week.
tp org xnk lekat kat umah, sbb dah bnyak plan nk merayap neh.
xpe ke? klw mak tau, konfem mak tak kasik org balik kan?
alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ! bukan selalu.. tp hari hari, hiks ;p

so mak.
hari 1st org balik, mak kena masak ikan keli msak cabai, wajib yer.
hari kedua, nak makan kari kepala ikan dgn salad cecah sambal nyoq.
hari ketiga, lala masak ape bnda ntah yg pedas2 tue.
hari keempat, nak makan tempoyak. xkire musim ke tak, nk jugak!
hari kelima, erm ape erk. ha, ikan keli bakar la.
hari keenam, nak kari balik. ikan ape2 pon bole, janji kari !
hari ketujuh, nk makan tempoyak lagik. xkire, xkire !

agak agak mak aku bace tak blog neh?
hehehe, kalau bace, mampos aku!

sebenarnya, org rindu mak. HUHU
doakan org utk final kali nie, mcm sem sem lepas.
tujuannya tetap satu.
utk mak, dgn abah.
sayang kalian :)

tnggu org balik yer next week !


ini mak aku.
klw nak kawen dgn aku, kena pndai masak.
mcm mak aku !

Tuesday, October 12, 2010

fairy tale~



sudah pukul 2.53 pagi.
tp mata aku still segar bugar.
hmm ntah bila penyakit insomnia neh nk hilang.
so disebabkan bosan dan roomate tersayang pn dah lama lena.
rasa mcm ade cite nk di share kan kat sni.
hehehe.

ramai org ckp aku bertuah.
aku pun tak tau ape maksud sebenar dorang.
nak kata aku anak dato, tak jugak.
nak kata aku bekas suami bunga citra lestari, pon tak jugak.
haih, pening pening.

org cakap muka aku bole buat duit. hahaha
igt muke aku kertas yg org buat duit 2 ke? lols.
org ckp aku mesti selalu happy, bahagia.
oh mesti ke? marilah try sehari jadi saya.
org ckp aku senang nk itu, nak ini. sume dapat.
mak dan abah aku tak pernah manjakan aku sebegitu.
org ckp aku pandai, hafal teori mcm hafal lagu siti. lols lagik. haha

tadi mase aku otw nk pegy kelas.
ade org tegur, 'eh muke awk mcm along raja lawak lah'.
haha lawaknya.
terus balik aku google carik muke along raja lawak.
xsame pon? lol !
actually dah bnyak kali aku dgr gosip2 seperti ini.
sudah, dia dah start bajet ! lalalalalalalala

aku hnya insan biasa yg kadang2 pegy kelas pon terlupe nk pakai underwear.
damn, bole cmtue? HAHA
aku akui hidup aku agak tunggang langgang setahun kebelakang.
tp aku anggap itu sume cabaran anak seni. sudah, die dah start balik.
HAHA cabaran sbg manusia.
aku tak pernah kecewa dgn apa jugak yg datang.
cuma apa yg bole aku ckp, sume orang ade waktu yg sukar utk mereka lalui.
kehebatan di luar tidak sama dgn apa yg ada di dalam.
betul kan?

dan aku akan terus mencuba utk terus kehadapan
tanpa menoleh ke belakang lagik.
setiap dugaan yg datang akan mematangkan kita.
wlwpun ade yg anggap kita tak matang disebabkan sedikit kesilapan yg
kita pernah lakukan.
bagi aku, tahap pemikiran seseorang itu sebenarnya penanda aras
bagi kematangan seseorang.

till the fingers meet the keyboard again, nanyte fellas!




'it was a fairy tale'













Sunday, October 3, 2010

semusim


begitu cepat masa menginjak.
begitu pantas masa meninggalkan aku.
oktober kini menjengah, meninggalkan september yg penuh dgn kepahitan.
pergi sudah Lee Suan Tin @ Jariah Bt Abdullah menemui Penciptanya.
selamat jalan buat nenek yg disayangi, wlwpun tak sempat menatap wajahmu buat kali yg terakhir, namun doaku sentiasa bersamamu di sana, Al-Fatihah.

oktober kini di awalan.
memaknakan bahawa musim sejuk sudah mula mengambil tempat.
hujan akan setia membasahi segenap isi bumi, sesetianya.
angin akan sentiasa melempari senyuman paling ihklas bg penunggunya.
dan jika kesemuanya mmbawa maksud kesedihan.
berdosakah aku?

layang layang kini kembali ke arah di mana ianya bermula.
di mana titik yg mmbawanya terbang menangkis setiap cercaan angin.
meski ianya telah berubah segenap rupa, namun tmpat jatuh lagikan dikenang.

oktober, november, disember.
akan mampukah aku melaluinya.
atau segalanya akan seperti lewat angin musim sejuk yg dahulu.

kekuatan yg dibina atas rasa kecewa kadang2 mmpu dibuat azimat.
sungguh, aku melaluinya dgn penuh harapan.
dgn penuh semangat.
dgn penuh kekecewaan.
dan itu juga lah yg mmbawa aku ke sini lagi hari ini.

membuai angin yg agaknya sudah jauh mninggalkan penunggunya di sini.

dan aku mengerti.
lewat musim sejuk kali ini.
aku tidak akan biarkan bisa sejuknya menggigit tulang ini sekali lagi.

kembalilah angin.
buailah aku ke sana lagi.



Monday, September 20, 2010

dua puluh september~!


it's finally 20/9/10.
happy annivesary sayang, even now u're with someone else, but im happy for u.
i wont let any teardrops ran down my face again, without u there to wipe it out.
i dont know if this is wrong, but once again.
I LOVE U, my light eyes!


all i ever wanted

Monday, August 2, 2010

happy friendship day!


kalian sentiasa berada di sisi kala aku tidak mampu utk menghela nafas hatta sehembus.
sentiasa ada kala kaki tak mampu utk berpijak.
sentiasa ada kala aku mengharungi malam yg sentiasa hilang cahayanya.

thanks for being there.
i love u guys.

sengaja mahu paste 'note' yg aku post kat facebook sem lps.
khas utk kawan2 :)


mood : sedih
location : bilik wan.
time : 5pm,tuesday,4 may 2010.
music : awan yg terpilu ( without vocal)

frankly speaking aku tertarik dgn note yg aidie post beberapa ketika yg lalu..
sebak aku bace note die.
aku nmpak n tau betape closenya die dgn edy n er.
n as we know.
tis is the last sem 4 edy n er here.
i know how it feels guys...

kawan.
satu perkataan yg sgt simple.
tp ade makna yg sgt dalam.
aku tak reti nk guna ayat yg bombastik.
cuma cukup la dgn ape yg aku nk tulis nie..
tujuan aku tulis nie sume sbb aku nk hargai kalian sume as my bestie...
yes,u r!

aku penah jatuh,tersungkur..
dan nk bgn balik bukan 1 bnda yg mudah bg aku.
aku menangis semahunya. sakit!
tp sbb kawan2,aku jadik kuat.
kwn2 bnyak tolong aku bile aku susah.
bila aku down,kwn2 yg bnyak bg semangat.
kwn2 yg letakkan senyuman,tawa gembira kat muke aku.

siyesly.
aku la org yg paling takot tiap kali nk abes sem..
aku la org yg tak tau nk balik umah bile..
aku la org yg tak confemkan tiket awal2.
aku la org yg sibuk tnya kwn2 balik bile..
aku la org yg paling sedih kalau nk balik..
dan aku la org yg akan menangis tiap kali dlm bus..

sejak peristiwa tahun lepas..
aku salu nangis..
aku tak tau nape aku lemah sgt..
aku taknak balik umah..
sbb bile kat umah aku sorang2.
xde che pit nk ajak karok..
xde b yg nk diusik..
xde nata yg nk disakat..
xde korang2 nk gelak2..
aku sorang2..
n it totally will brings me back again 2 dat memories..

aku igt lagik sem lps b kol aku.
aku nanges2 nk blik campus. padahal itu bru hari kedua aku kat umah tak silap..
b marah aku sbb die pun xblik umah lagik then aku gedik nk blik cmpus balik..
im so sorry b,i juz cant let it go..
che pit salu pesan,ko kena kuat...
jgn nanges2 lagik.
tp aku tak bole...
tp utk kali nie.
aku rase aku bole... aku dah tak nanges lagik. kan?

saat yg paling meruntun hati aku bile mana sem lps aku dgn che pit nk balik kat butterworth..
kiteorg balik destinasi msing2.
aku nak bg tau die.
'che pit,jgn la balik.. jgn la tnggai faer sorang2' :(
tapi aku tau aku tak bole wat cmtue..
aku kena balik jugak...
bile aku naik tangga bus n che pit dah naik bus die.
aku tau,aku akan nanges lagik..
yes,it happened..
aku nanges dlm bus tgk che pit dr jauh..
bia la org dlm bus nk ckp pe..
aku igt lagik msg che pit mase 2 yg aku simpan smpai skang..
'bye faer,take care..love u' :(
siyesly,aku tak ready nk jauh dr kwn2 mase 2..
sbb aku tau aku tak boleh.

bila dah smpai umah,aku rase kosong..
even mcm2 bnda aku leh wat kat umah but on dat time aku tak tau mane hati aku dah pergi.
seriously,itu adalah saat yg paling teruk aku penah hadapi sepanjang hidup aku..
sbb satu benda,aku hilang hidup aku...

dan hanya satu bnda yg menguatkan aku.
kawan-kawan.
saat aku hilang kesemuanya.
kawan2 sentiasa ada di sisi.
che pit hari2 push me up..
die selalu tolong aku bg semangat.
dan tak lupe kwn2 yg lain...

sbb korang semua.
aku KUAT.
sbb korang semua.
aku dapat hidup aku balik.
even dah tak sama dgn ape yg penah aku ade sebelum nie.
but aku akan berusaha utk dptkan balik ape yg aku penah ade dulu...

thanx u so much.
utk sume yg aku panggil kawan.

special utk che pit.
aku sgt2 terhutang budi dgn ko.
ko selalu ade bile aku memerlukan.
ko selalu tau ape yg ade dlm hati aku.
ko selalu tolong aku bukakkan tali air yg aku tak reti nk bukak
(tp skang dah tau,cuma nk ikat balik tak reti) :p
sungguh,aku takkan lupekan ape yg penah kita lalui same2.
aku syg ko. biarla org nk ckp pe pasal ko.
ko perasan cantik ke.
telegram ke.
perut buncit ke.
ko tetap cantik di mata aku..
ko tetap diva di hati aku...
i love u che pit :)

utk jb.
aku salu kaco ko.
aku salu kaco ko tido.
aku salu suh ko tolong aku wat itu,ini.
aku salu suh ko bukak kan tali air petro :)
aku suke tgk kaki ko congek.
thanks b.
aku janji nah takkan nanges lagik kol ko ckp nk balik campus :(
b jgn lupe pasang stremyx tau.
nnt kite leh on9 same2.
jgn letak fon dlm bilik jer.
i will missin u :( :(
congek sket :)

utk nata.
nataratul arabiah.
wlw ko keling cmne sekalipun.
tp ko tetap cantik di mata aku.
ko telegram cmne pun.
aku tetap syg ko.
bnyak yg ko tau pasal aku.
n aku nk mntak maaf klw gurauan aku selama nie ade berbekas kat hati ko.
sungguh,aku tak berniat pun.
ko pun tau mulut aku mmg lembik.
dan tolong jgn ajak aku pg KL lagik cuti nie.
HAHAHA :p

utk adam/mamie/hajah norha.
oh god. mamie salu wat aku gelak.
dgn rambut singa skang yg terbaiik.
mamie sem dpn kite ronggeng lagik ok.
mamie igt pesan faer ok.
jgn gedik sgt :)
mamie mmg terbaik utk faer :p

ok ok aku singkatkan ucapan aku :p

utk anis,teh,berry.
kwn gelak2 aku.
thanx thanx n thanx.
anis.
thanx sbb panggil aku adik :)
akak mmg terbaik,salu ikut ckp adik.
salu wat ape yg adik nak.
akak jgn nanges taw,nnt adik pn nanges gak :(
nnt kat umah kite on9 yer :)
akak teh.
sorang lagik akak aku.
akak jgn sedih2 taw.
akak jgn jadik cm adik.
adik tau ape akak rase.
kuat dan kekal kuat.
adik ade kat sini utk akak :)
berry.
ko nnt kt umah jgn tak reti nk kontek aku.
tau?
kalo nk hangout tuh calling2 la.
aku on jer kalo ade SEN!
HAHAHA

utk aidie.
ko inspirasi aku tulis notes neh.
thanx so much 4 the memories.
even nnt ko akan ckp ala mcm da last sem la korang neh nk sdih2..
who knows kan? tis might be the last 4 me.
huuhuhuhuhu...
ko hebat,sgt hebat.
sgt rindu nk gelak2 dgn ko n yg lelain (termasuk nyonya) hahaha
no worries,even ed dgn er dah xde.
but u still have GM :)
nnt kite gelak2 lagik yer :)
come 2 mama meyh :p

dan utk kwn2 lain yg tak sempat nk ditulis satu satu kat sini.
thanks. sbb kawan dgn aku.
tak kira la korang kenal aku dgn ape nama sekalipun.
but,thanx.
utk sume pertolongan yg korang bg kat aku.
even aku xleh nk balas kat dunia neh.
tp aku tau di sana nnt hikmahnya...
i love u guys :)

tiap yg bermula mesti ade akhirnya.
n tis is the part i hate the most....
bile kite kena ucapkan selamat tinggal..
mungkin ade waktu kite akan bertemu lagik.
but klw kite xde peluang 2 lagik?

selamat bercuti kawan2.
jaga diri baik2.
aku doakan yg terbaik utk korang sume.
dan doakn aku jugak utk cuti kali nie.
aku harap sgt aku punya cuti kali nie bukan cm sem lps..
its horrible...

maaf kalau ade salah silap yg aku lakukan.
aku tau mulut aku xde insurans.
malas nk buat sbb aku rase klw ade insurans pn mmg xgune. HAHA

klw kite masih diberi kesempatan.
kite akan bertemu lagi nanti :)

ketahuilah yg aku sgt sygkan kalian semua.
deep inside my heart...
arrgghh sedihnya!!!

satu jer harapan aku.
** aku takkan nanges lagik dlm bus ** hehehe :p

memori dgn kalian semua akan terpahat utuh dlm hati.

ikhlas :
faer :)

alamak. aku menangis lagik!

dah 3 bulan aku post note nie.
dan skang aku amat yakin.
aku takkan menangis lagik!


KAWAN
love u guys.

notakaki : thanks linda,sahabatku utk gambar yg sgt hebat.

Saturday, July 10, 2010

it hard 2 say goodbye.

hari terakhir di bumi ipoh.
rase mcm aku nk wat sumenye hari nie!
aku nk gelak sepuasnye.
bercinta semahunya.
sume lah! haha

mlm td last hang out dgn mmber.
tp ade satu kejadian yg meyedihkan.
selipar merah kesayangan aku putus :(
siyes sedih!
aku syg giler selipar 2.
even bole diganti baru,tp tetap xkan sama dgn yg itu.
xpe lah. dah nasib ajal die mlm nie.
tp aku akan ttp simpan selipar 2 smpai bile2 :)

dah dpt selipar baru.
merah jugak :p
haih. rambut pon sudah hitam balik.
hahaha.
tau kor takut kan!!!

to someone.
thank u so much.
i dont know how to express it.
but. thank u so much.
momen2 indah yg datang tiba-tiba sgt mengujakan hati.
ketahuilah yg hati ini sgt berat mahu meninggalkan kamu di sini.
tp ketahuilah jugak yg aku akan sentiasa menanti detik utk kembali :)
i love u. so much!

hello kedah.
u know wat?
aku malas mahu memijak bumi kamu.
wlwpun hujan emas di tempat kamu.
tp hujan batu kat tempat aku lagik best.
hahahaha

gudbye ipoh.
thanks 4 the memories!~

notakaki 1 : im gonna miss u.

Friday, July 9, 2010

fragmen.

ok lets begin.
hmm world cup dulu lah.
even sume org ckp jerman pilihan utk worldcup kali nie dsbbkan kehebatan mereka mmbelasah england,australia n argentina dgn jumlah gol yg besar.
tapi aku tetap yakin dgn kemampuan sepanyol.
dan ketika semua mata tertumpu kpd berapa jaringan yg bole jerman dpt bile lwn dgn spain awal pagi semalam,aku tetap confident.
bukan semudah itu.
dan sumenya dah tertulis.
jerman bole kemas barang n balik.
n to spain.
viva espana!!!!

twilight saga : eclipse.
berjaya jugak menjadi penonton hr pertama mcm twilight saga : newmoon dlu..
thanx 2 my bestfren,pojie yg sanggup turun dr UTP n tgk movie nie dgn aku.
about eclipse.
even tak banyak aksi yg best pontianak2 neh kali nie.
but the romance was totally awesome!
it is about how u appreciate every chances dat u have got in ur life.
believe in urself. juz do it!
and it breaks ur heart when we needs to make a choice.
believe me. whether u will win. or lose.
to conclude.
i love it. so much!~

10/7/10.
gudbye holidays.
welcome sintok.
oh my gosh. malasnya nak balik.
siyesly, cuti kali nie sgt bermakna.
bnyak benda yg dtg dlm hidup aku dan mengajar aku mnjadi lebih dewasa.
wlwpun terkadang kita bole terduduk dgn kegagalan.
tp itu bukan penamatnya.
thank u 4 the memories.
im gonna miss my families.
my frens. u guys awesome!!
xakan ade lagik overnite.
lepaking kat mamak stall.
hu-ha sana hu-ha sini.
honestly,im gonna miss u ipoh.

minggu terakhir cuti.
i dont know if tis is wrong.
but it juz happened.
here u are again.
i love u.

thank u so much.
pada sesiapa yg pernah muncul dlm kamus kehidupan saya.