Monday, October 12, 2009

ini entry buat ~bestie~ saya.

kali nie aku nk cte pasal sorang bestie aku nie yg aku kenal dr f6 lagi.
kami sekampung.
kami sekelas.
satu stady grup.
satu grup presentation.
and tetap satu.
bnyak persamaan antara aku dgn dia.
contohnya mse kt sekolah dlu.
die ketua pngawas sekolah.
aku pulak ketua pengawas pusat sumber. (wekk HAHA)
dia selalu dpt no 1 dlm kelas.
aku pulak selalu folow kt belakang.
aku igt lg impian kami.
dia penah ckp.
"fairuz,aku dh pcahkan rekod sekolah nie sbg ketua pengawas sekolah 1st PEREMPUAN.
n nnt nama aku akan terpahat kt board dwn sekolah kite.dlm bnyak2 nama ketua pengawas yg sume laki 2,nama pompuan aku akan terselit gak"
ya,mmg impian kau jd kenyataan.
dan masa 2 aku pulak nk pasang impian.
aku nk letakkan nama LELAKI aku pulak sbg pelajar terbaik STPM kt board tuh.
utk pngetahuan korang,sebelum thn aku amik STPM,sume best students adalah PEREMPUAN.
so,kami pun pasang angan2.

kemudian.
aku igt lg mse hari anugerah sekolah.
kami duduk berdua.
dia akn amik anugerah ketua pngawas sekolah.
aku pulak akan amik anugerah ketua pngawas pusat sumber.
dan.
ade lg.
dia jugak penerima anugerah pelajar terbaik f6.
maklum la no 1 dlm kelas.
aku pulak?
well tetap folow kt belakang.
aku nombor dua jer.
huhu

then bile giliran die amik,aku msti kt belakang.
sbb the next msti aku.
sme la jugak utk award yg seterusnya.
yg mmbezakan kami bile dia dpt award tokoh pelajar..
mse tuh aku xduduk belakang dia dah.
hehe.
congrats sis..

bile kuar result STPM.
aku xsangka yg aku dpt jugak pcahkan rekod 2.
tahun kiteorang bnyak rekod pecah.
hihi
(aku plg xske bile terpecahkan tingkap sekolah HAHA)
aku jd best student.
dan.
berjayalah melakarkan nama lelaki 1st kt board tuh..
hihi..
tp.
kwn aku td tuh ttp dlm list best student..

oke.
now zaman kt U.
4 ur information.
kiteorang ditempatkan di Universiti yg sama.
course yg same jugek.
jgn jeles oke?
HAHA
mungkin nie rezeki kami.
susah senang bersama dlu mse f6 msih berbekas di hati.
huhu
so jodoh kami masih panjang.
hingga lah ke sini.

oke.
2 mukadimah jer.
aku nk ckp bnda nie sebenarnya.

kpd shafrina ezlin bt abd wahab.
klw ko dpt bce nie.
this is my wish.
4 u.


thanks.
thanks a lot sbb jdik bestie aku dr dlu smpai skang.
bnyak yg kite kongsikan bersama.
dr dulu smpai skang.
ko ttp jd kakak yg baik utk aku.
aku tau kdg2 aku pernah
tersilap.
terjahat.
terkantoi.
terlajak.
terlebih.
terkurang.

so aku nk mntak maaf bnyak2 kt ko.
andai spanjang perkenalan kita aku de wat salah dan silap.

aku terharu dgn cara ko treat aku.
wlw mcm2 org ckp buruk pasal aku.
tp ko tetap kenal aku spe.
n ko langsung xhiraukan ckp dorang.
wlw kdg2 aku xtreat ko dgn baik.
ko xpenah balas bnda yg sama cm aku wat pd ko.
kdg2 aku rse cm aku nie selfish sgt.
ya.aku mmg selfish.

rina.
thanks sbb berada di sisi aku mse aku susah n senang.
semalam hr yg cukup malang bg aku.
n kau jugak yg brada di sisi aku.
npe la waktu ssh je aku cr ko?
mmg.
aku mmg xpatut wat ko cmtue.
aku rase bersalah sgt.

thanks.
ko wat aku rase dihargai sgt.
aku janji lepas nie hubungan kte akan mcm dlu blik.
mse kite kt f6.
aku rndu sume 2.

aku harap lepas nie hbgan kite akan kekal smpai bile2.
kite bukan bercinta,kan?
ko pun dh ade yg punya.
aku tau.
kte xpenah berahsia.

kite tetap bersahabat.
smpai kapan pun.
dan sungguh.
aku sayang ko.
sgt2 sayang.
sbg sahabat aku yg the best yg penah aku ade.

dan,kite tetap akan bersahabat.
smpai bile2 pun.

terimakasihsahabat.

ikhlas:muhdfairuz.

INIKAMI

my bestie.
Tuhan sy sgt sygkan dia.



mase kt langkawi :)


dan kami tetap bersahabat.
smpai kapan pun!

extra1:che pit,thanks sbb tolong bg aku smgt smlm.
extra2:sy syg kwn2 saya.
extra3:hidup adalah satu cabaran.

8 comments:

F a N T a S Y said...

hur..
tak sangke kau ngn rin sgt2 kamceng

ermm..

and!

aku nk kau tau.

aku pun syg kau jgk

wahai bekas ketua pusat sumber sekokah

giLe kEntAnG said...

aku pon dulu bekas gak
bekas student seni visual terbaik STPM yang pertama..

haha

sebab aku batch yang ke2...


aku syg ko gak k..tapi kat arisa lebeh lagi lah

BuLaN iTu aKu said...

teharu gila kalau aku jdi dia

Anonymous said...

aku syg ko faer,..
SUMPAH!!!

huhuhu
love u so much,..

feelinblue said...

aniss.

huhu

thanks sbb syg aku.

aku syg kau lagi dan lagi.

feelinblue said...

teh.

haha teror ko ek?

aku kn seni dpt F!

HAHA

feelinblue said...

bulan.

aku suke hargai org.

especially kwn2 aku.
huhu

feelinblue said...

anonimus.

i luv u too.