Friday, October 16, 2009

termenung ku sendiri~


Hr nie dh jumaat.

Hr nie still cm semalam.tdo memanjang.

Erm.hr nie feelinblue terfikir tntang sesuatu.

Feelinblue skang dh nk msuk 21 thn.

Hmm,dh besa ke?

besa dh kot.

Feelinblue terfikir tentang msa dpn feelinblue.


hah,akan ade kah hr esok?

Yela.skang pun feelinblue sdg mnnuntut ilmu.

Tp afta grad,nk wtpe?

Xsemestinya kita akan terus dpt keje,rite?

Hmm 2 yg feelinblue fikirkan.

Xkan feelinblue nk wat bodo je,xyah keje?

Eh,xbole.

Hutang ptptn spe nk bayar?

Skang nie setakat degree ape la sgt,rite?

Pasaran skang makin mencabar.

Cuma.

Hehe.

Pasaran kawin jer yg still maintain.

Xkan feelinblue nk kawen kot?

Haih,xbole.

Tp,oke wat?

Tanak tanak.

Kawin itu tdk ade dlm agenda lgik.

Feelinblue nk kejar dlu cita2.

Bru pikir pasal nk dirikan masjid.

Lgpun,calon pn tade?

Hehe.



dh bole kawen kan?
sbb sy dh baligh.HAHA

Sambung belaja.

Oke jugak?

Feelinblue tanak berhenti setakat ape yg feelinblue ade skang.

Feelinblue nk dpt yg lbh hebat dr nie.

So.

Perkara yg perlu feelinblue wat skang.

Study hard.

Ya,UUM punya polisi sesiapa pelajar dia yg leh grad dgn 1st class.

Meraka akan beri biasiswa utk terus wat PHD tnpa mmbuat master terlebih dahulu.

Wah,hebat.

Feelinblue nk sgt!

Tp,mulai skang kna stady hard n improve pointer setiap sem.

Klw ade rezeki.

Leh grad dgn 1st class n klw de rezeki jgk mane tau dpt peluang wat PHd terus.

Hah,2 impian feelinblue.

Kot2 umo 27 dh leh dpt title doctor. Hehe.

Tp 2 sume impian.

Impian leh jd kenyataan kan klw kite usaha?

Ya,betul.

Haih,pe yg feelinblue merepek nie?

Hehe.

Hmm.

Saje nk memikir perihal mase depan.

Sbb kite xtau pe yg akan berlaku hr esok,kan?

kwn2 beloger mesti de impian kan?

share la dgn feelinblue.

hehe



adakah hr esok akan hadir seperti selalu?

extra1 : esok ade fotoshoot dgn cik bulan.
extra2 : npe dia x buzz lagi nie? huhu

67 comments:

BuLaN iTu aKu said...

feelinblue seorang pelajar pintar...
insyaallah akan berjaya

feelinblue said...

bulan.

terima kasih.

bulan juga pintar.

dan kretip.

sgt.

F a N T a S Y said...

kalau bole
aku pun nak bljr smpi PHD.

erm

tp bergntung pd rezeki dan peluang

ermm..

hidup mmg penuh liku

untuk mencapai sesuatu amat utopia

dan,,

apa yang dihasrat tak dapat adalah nikmat yg paling padat

feelinblue said...

aniss.

aku sntiasa hrp kita sume berjaya.

ya,hidup penuh liku.

dan kita harungi sama2 ya?

satu hari nnt.

pasti ada kenikmatan.

@ngsa said...

dia dah buzz dah? hiks

feelinblue said...

angsa.

sibuk lah kau.
HAHA

ciom kang,nak?

Anonymous said...

you are just a piece of crap.typical malay with shallow mentality.stick to mandi sungai la wei.haha.

feelinblue said...

anonymus.

HAHA

umpan dh masuk jerat.

well.

welcome 2 my world oke?

HAHA

Anonymous said...

umpan konon.lets see what you got,newbie.

feelinblue said...

anon.

ok.

we'll see.

ahaks.

F a N T a S Y said...

anon : kau sgt pendengki,

haha.

aku rase kau ni bahagie berkawan dgn setan

kitorg nak tgok sejauh mane kau nk berselindung di sebalik name anon noe

penakot!

bacul!

feelinblue said...

aniss.

hehe.

mari kita sorak ramai2.

klw kau berani meh sini ckp depan2.

or else.

speaking ke?

show me how extraordinary u r.

can u?

Anonymous said...

haha, at the moment I'm laughing out loud seeing you fools replying to my comment(s). Anisa is such a pussy because she's disabled the comment, and she even called her back up, what do you call them,GM?I assume GM stands for Gi Mampus, Gatal Memantat or whatever as long it means something pathethic and dumb. You UUM assholes are nothing but typicals. Hah!

F a N T a S Y said...

anon: kau lah gi gatal memantat
suke ati aku la nak disable anon babi cm kau

wei
kau tak matang sbb nak fire org\\kau mmg sial

feelinblue said...

cik anon.

hehe.

show me more!
HAHA

F a N T a S Y said...

anon jgn sial nak kutuk UUM\

giLe kEntAnG said...

wtf si anon ha...

ko dengki ngan group kami asal

kami pemegang anugareh dekan UUM tau

sundal !!!

F a N T a S Y said...

wei anon!
kau cm sial.dh la tak matang nk fire org..
kesian ah mak kau ngndungkan kau.dpt anak pungot yg kurang ajar cm kau

hahahaha

bodo

Anonymous said...

haha anisa mengamuk lagi.haha.what's up?losing your cool,again?pathethic.tak fly-lah macam ni.FLY, what a dumb statement.

GM,so who cares if you dumbs scored dean's list every fucking semester?UUM still sucks big time.and nama gile kentang, that's very stupid.oh wait, sesuai lah dengan sikap keanak-anakan kau.gile kentang.hey why don't you try some African dongs?hahaha!

ohh anisa,technically, anak pungut,tidak dikandungkan.dumb ass.memalukan, bahasa melayu pun tunggang langgang,journalism student apa ini?FLY!hah!

feelinblue I feel pity for you,is that all you got?

F a N T a S Y said...

anon sial
g mampos la aku mmg journalism stdnt

ha..
mst perot mak kau berapi terberanakkan kau sbb kau mmg sial

kalau dh sial tu sial lah kan?

jgn nak memantat msuk sistem org lain

kan?

kau mmg pandai english
tapi kau bodoh segalanya


kau kata gile kentang african dogs?

kau lagi pig!
babi kurap mulut babi
jari babi
dan kau mmg babi

sial kau

mmg kau sundal gampang kalau kau betina

Anonymous said...

anisa you eggheaded freak!I did not write dogs!aduh buat aku gelak lagi.Haha.

F a N T a S Y said...

takpe la.kau tak tulis dogs pon
kau gelak la puas cm setan babi tuh
kau kan kawan dgn setan kan?

so mmg kau sial lah


lagi satu
kn.
kn.

baik kau mampos je dr hidop sebab kau tak bg pape function kat mak kau..

oh ye,

kau kena matang tau
jgn nak membabikan diri sndiri..

haha..

wei sial..

kau agak2 kan

ade ke org suke kat kau??

wei anon pukimak

kesian ah mak kau beranak kan anak sundal/jalang cam kau

hah?

per lagi nk kata?
aku ngamuk?
nak ketawakan aku?

sila lah..

sila lah babi kurap!

jari sundal

pelacur!

giLe kEntAnG said...

ade aku ke-sah

haha

ckp lah ape anon nak ckp..
yg penting aku kenyang makan
baju aku kering kene panas

haha

najnsjakjdnjhnsjakdc

F a N T a S Y said...

betol tu teh.
anon ni memang bangsat..

haha.

ceh..cm bagos je speaking2..
kalau stakat speaking je bagos tp pantat kotor
mulot kotor !!


hahaha

Anonymous said...

you fools made my day!melihat kau orang melempar kata makian, nampak sangat tiada beza dengan aku.meh lah kawan dengan setan sekali.buat apa pakai tudung kalau mulut pun macam..aku tidak sanggup untuk cakap.oh tidak.aku sanggup!mulut macam sialan hahahahaha!

maaf,kata-kata hinaan kau,bukannya aku ambil pusing.maki-makian adalah rutin hidup aku.I live with that everyday.Apa lagi lah setakat hinaan picisan kau tu Anisa?Setakat babi babi babi itu mainan budak-budaklah.Oh kau memang budak pun boohoohooo.Now go and cry at your mama boohoohoo.Kau sedang berhadapan dengan somebody yang tidak ambil pusing.Penat sahaja kau fikir ayat hebat nak maki aku, haha.Jari sundal tu apa?Kau suka pakai nonsensical words kan?Tolol punya budak. Kau ingat kau surrealist ke?

Dah lah gila kentang, kau kenyang sampai buntal pun siapa peduli.Budak kecil, entah apa-apa tiba-tiba mahu bercakap pasal baju nak kering. Pergi main di corner sana!

F a N T a S Y said...

eyh.
nak main booboo pulak
aku tanak kawan ngn setan cm kau

kau g la nangis kat mak kau

asal nak suruh aku g lak?

kau lagi budak2 sebab masuk belog org nak g kritik cam kau bagus

kau lagi sundal la sial

kau memang cibai

oh.mmg patot la kau hidup berutinkan makian
haha

sbb kau mmg bab

oh ya..

picisan?

kau lagi picisan
hati tong sampah
mulut sundal
jari pelacur

tah sape2 jer tetibe nak masuk kat dlm sistem org!

weyh.
kau memang penakut

ayat kau dah mati sebab kau memutarkan bahasa kami!

oh ya.kalau kau tanak amik pusing
buat pe bace blog kami2 sume nie

g mati lah sial

oh ye..aku nak gunekan ayat budak2 tu

babi babi babi
babi babi babi

jangan kau berani nak permainkan kawan2 aku!
kau bukan sesiapa nak atur hidup kami!

giLe kEntAnG said...

DAMN U NAK KATE aku BUDAK KECIK

helo0000... jage ckit k

ko ingat ko dah cukop besar ke weyh...!!~~~

Anonymous said...

I make fun of people like you,everyday. People like you, who have a shallow view on this world.Hati tong sampah hahaha. Nak kata berbunyi sastera pun tidak, macam bodoh pun ada. Lepas ni apa, hati lipas?Hah.FLY konon.

Aku tidak ambil peduli apa tindakan aku dekat kalian, alah buat apa aku mahu jelaskan. Losers seperti kamu, apa lah sangat.

OH usah ugut, lagi aku mahu permainkan kawan-kawan kamu. Melatah melampau-lampau. Lepas tu disable comments. Penakut haha.

Ayat aku mati?Maaf, tidak rasanya. I have MORE.

Fly~

PS1: Loser itu kamu

PS2: UUM stil sucks big time dekat hulu hutan sana itu.

PS3: Mana Geng Memekak Gila Memantat kamu tu?Hilang?

hahaha.seronok aku mock kau.

F a N T a S Y said...

oh ye..anon ..
ape motif kau nak fire org?

F a N T a S Y said...

kau lagi penakut sebab used anon!
sedar tak?
sedar kan?

mmmg hati tong sampah!

Anonymous said...

haha,it is a choice whether I want to be an anon, or not.Besides, aku malas nak setup account.Nuff said.

Aku seronok melihat orang macam kau melatah.Haha.Konon cool.My ass lah kamu cool!

Ya gila kentang, kamu budak kecik.boobooobooobooo.

F a N T a S Y said...

oh bontot kau ah.

melatah ke?
aku tak rase pon
oh ye..


kau bole blah tak??

Anonymous said...

MAKE ME.but I doubt that.You are nothing but useless piece of shit.haha!

F a N T a S Y said...

haha!
lantak kau lah..

yg pentingnye

aku hepy dgn hidup aku

Anonymous said...

point taken, but again, you are afraid of criticism. Oh typical Malay, biasalah. Nak seronok sahaja. Duduklah kau mereput sama GM kau di Sintok sana.Haha.Aduh aku boleh terus macam ni sepanjang hari.Nasib baik hari ini cuti.Heh.

feelinblue said...

4 those might concern.

sila lah tambah lgik ruang komen anda di sini.

sungguh keanak anak kan.

segala makian,cacian,hanjingan yg dibuat,silalah post di blog masing2.

anon.

sy takde kaitan dgn awak.

oke?

jd.

tolong jgn cemari blog ini.

BeRrY said...

anon~~~~
ok UUM memang sucks!
GM memang sucks!
tp kami sygkan UUM
n saya syangkan GM
hmm mungkin mak ayah anon ni buat seks xbca doa kowt
2 yang setan duk pancut gak lam cipap mak si anon ni~~~
puas anon~~~
kami narrow minded?? so wut??
yang penting kami berani buh nama bukan pemalas cam ko malas nak daftar~~~
tgk dri c2 dah npk ko ni pemalas
agak2 mak ko pon malas nak fuck ngn bapak ko kowt~~~
isap kote setan~~~
melancap kote setan setan pancut dalam dapat ko~~~
aku xmarah pon~~~
nak kutuk e2 hak ko~~~
tp npe ko xpuas ati??'sbb blog ko xpopular ekk??
mungkin la kowt~~~
aku mengaku sblum ko hentam aku blog aku memang xpopular pon~~~
aku juz wat suka2
dat doesnt mean aku ni main2 mase blaja~~
ok la aku bg point klu ko ckp kami ni dtg UUM nak men2
npe ko ley on9 n nak komen kat blog kteorg???
sbb ape??
ko kan pelajar so blaja la~~~
mungkin ko akan bagi alasan ko pon nak hiburan(?)
haa kan??
xkan nak ngadap buku jew~~~
mne la tau kan 4flat kowt~~~
xtau la ko ni gurl or jantan~~~
klu ko jantan memang ko xde testis(mungkin sbb ko pegi siam wat pembedahan transeksual kowt)
or maybe ko gurl(kne rogol pas2 pihak U bg $ flat kt ko)
pas2 xpuas ati(or xpuas sbb nak batang lagi kowt)
ko kutuk2 kami~~
ala ckp byk2 pon xgne~~~
sbb bapak ko pancut air mani dalam telinga ko~~~
sbb 2 xdgr ape point kami(in this case read our comment)
afuyai aku ckp lagi dah la k bye2

feelinblue said...

omaigod..

look anon.

kau dh cemari blog i.

mmg hanjing.

BuLaN iTu aKu said...

si anon ni cakap kite ni penakot la ape la...
disable komen la.. dia tu...
ade ke tunjuk diri sebenar... asyik guna anon je.. hurmm.. kengkawan.. aku cabar ko anon.. tunjukkan diri ko,.. kalau ko tak berani buleh blah.. jgn tahu berkata2 je,.. ok kengkawan...jadi bodoh sebab layan org bodoh macam si anon tu.. ok kengkawan love u...

F a N T a S Y said...

yeay! i dah tak layan anon ni
i tak suke bile die tgok i ngamuk
hohoho!

i nak buat hal sdri..

GM..best gile kite bergmbr tadi kn

Anonymous said...

cara berry tulis tu macam pondan.kau pondan ke berry?cantiklah,lepas ni boleh jadi mama juwie.aku nak marah pun tak jadi,aduhai dia pulak yang marah lebih-lebih.

hai bulan buntal,kau masih menyumbat makanan berkolestrol tinggi di kala ini,I suppose?cabaran kau, meaningless.cabaran anak-anak kecil.sudahlah bulat,err bulan, pergi daftar masuk fitness center okay?

anisa, puas menangis lepas kena dengan aku?itulah, lain kali jangan mudah hilang cool, kelak kau juga nampak bodoh,dan hodoh tu dah tentulah.

F a N T a S Y said...

hahaha.yela.dah puas nangis.
biar la aku nampak bodoh dan hodoh pun
ade aku kesah ape yg kau cakap ke??

giLe kEntAnG said...

ouch, stupid kid la ko ni anon..

cakap la ape ko nak ckp o ko sebenarnya seorang insan yang tak punya teman....

ko jeles yang kami punya kawan2 yang havoc2 dan ko jeles....????

ouch, babi tol anon

Anonymous said...

eh celaka,kenapa kau tanya aku yang kau peduli ke tak?haha.

oh berry, aku bukan student lagi.melayu tipikal seperti berry ini banyak aku jumpa sewaktu belajar dulu.dan kebanyakannya pointer amatlah memalukan.baik duduk rumah.tolol.

giLe kEntAnG said...

kawan2 mari kite berdoa supaya anon punya teman yang setia bersama dye..

mungkin kah dye akan jumpe teman dye yang sebenar ?????

oh, tiada siapa mahu berteman dengan si dia anon yang macam sial lah

Anonymous said...

eh perlu aku beritahu hidup aku macam mana?haha, nice attempt untuk korek siapa aku,tapi aku tak semudah tu nak tertipu.haha.

potatohead,teman-teman havoc tapi otak kosong seperti kau buat apa?haha.

F a N T a S Y said...

haha..yer jom kite berdoa

haha..

bajet bagus.

bagus la kalau dah keje.
mst keje haram

nampak sgt la die tade membe kan?
kan?
kan?

Anonymous said...

kerja haram?aku tak tahulah haram ke tidak tapi nice try.haha.at least i'm making more than you know.

anisa anisa, yela aku lonely booohoooohooo, NOT.Hahaha!You fool, bad attempt!

F a N T a S Y said...

haha.
biar la aku fool and bad attempt pon
dosa & pahala aku bukan kau yg tentukan

uek!

giLe kEntAnG said...

cop..

persoalanya wahai teman ku ter"sial"

ko yang mulekan dulu kan

so, ko nie memang prob r..bikin panas line je
WTF beb..
x kiesah la ko jantan o betina...
x kesah lah ko rupe macam mane pon..

kami x kesah sebab ko nie pengecut gile dowh..!!!

ckp belakang pasal beb..??

berani ke depan la weyh,,,,,

lansung xde etika mahu gado2 begini

Anonymous said...

Eh sama jugalah bila kau cakap kerja aku haram.Siapa engkau untuk tentukan kerja aku haram atau tidak?Sendiri cakap,sendiri pun tak betul. In your face!


potatohead nak tunjuk gagah,walhal masih retard as ever.Ajak bergaduh dengan beretika. Etika siapa?Etika bodoh bawaan kau itu?

BeRrY said...

ko bukan student ekk??
ooo lupe ko cikaro dah skrg blakang ipoh parade wee~~~
stupid person like barking warff2 stupid dog thinking of his or her or hisser(?)(dunno its gender)
owh byk jumpe student cam ko typical malay typical bla3 babbling like a whore
ko nak ckp ko bangsa laen la~~~
ko bukan melayu??
setau aku xde mkne nye cina ke india ke nak bce2 blog xpnh aku tgk pon~~~
typical malay~~~
so ade masalah??
typical malay~~~
typical malay~~~
typical malay~~~
typical malay~~~
typical malay~~~
open fire!!!
open fire!!!
open fire!!!
2 je pandai~~~
stupid whore~~~
blah la~~~~
wat letih aku taip jew~~~

giLe kEntAnG said...

ouch...terok la mamat/minah nie..

malas aku layan..
nnt aku jadi gile + bodoh + babi + macam dye plak....

haha......hidup ini lebih bahagia dengan kehadiran anda..

welcomte to our life ok ???

BuLaN iTu aKu said...

feelinblue:komen di blog kamu melambung..
hehehehhe.. nanti buleh pecah record..
skung dah 53... nanti mungkin akan mencecah 1000..
wahh mesti pecah rekod asia

Anonymous said...

lagi sorang melatah.aduhai, aku tenang sahaja, kau tak perlulah nak nampak meletup sangat. kelak orang baca, habis kau jadi bahan gelak.

eh bodoh ke apa kau ni?menggelupur betul ayat english kau.Senak perut aku baca. Lagi satu,dah tau buat penat buat apa taip panjang-panjang. Kau ingat aku nak melatah macam kau ke?Bodoh punya budak.Susahkan diri aje haha.

Potatohead terasa ke?Dah la gi balik duduk bawah ketiak mak.

F a N T a S Y said...

huhu.benda paling best : duduk bawah ketiak mak

yeay!

Anonymous said...

EmmmNampakBodoh2BelakaAndaSemua.ToAnnGuaSokongLu.BilaMauMajuKalauMasihPikirDanPraktisBenda2Bodo>WahaiAnak2Kecil,HentikanMimpi2Anda..

feelinblue said...

omigod.

xabes lg berhanjingan di sini?

teruskan.

dan buka pekung masing2.

tiada otak.

chempaka ungoo said...

im sori for 'cemar'ing u blog, faer...
i believe this things started when anon commented at anis's page telling her to work out on her english and to keep writing...

kan???

so whats the problem???

my advice is whenever u r criticized, take the good part and turn the bad part into the good ones...

my view on this problem is, that u guys have made mistake in understanding what anon tried to say at the FIRST place...

yes...
she/he is a bit bitchy in her way of expressing herself...
but can she help it???
I cant help myself being bitchy at times...

the real problem is that u guys think it is okay to say anything to anyone without any consideration...

MY GOD!!! I HATE THIS!!!!
THE LAB IS CLOSING!!!
I'M NOT FINISHED!!!!

feelinblue said...

nie feelinblue pulak nk berkata kata.

sume take note,oke?

bia bulan itu penuh dgn kolestrol.
bia aniss dgn ~fly~ nya.
bia teh dgn ~kebudak budak kannya~(bak kata anon la)
dan bia kite sume spt ape yg anon carutkan.

tp.
yg tau spe diri kita.
adalah kite sendiri.

dr ilmu yg sy belaja.
60 000 manusia di dunia.
60 000 jugak lah personaliti yg ade.
akan suramlah dunia ini klw kite sume sama shj. kan?

manusia itu unik.
dats the point.

so pd yg terusan menjeles.

kamu yg sbnrnya ade masalah.

jd.
muhasabah diri n list out pe yg kamu xcukup lg.
then kamu perbaiki lg n jgn sesekali nk tunding jari pd org lain.

klw kamu de kurang kt mana2. juz mngaku jer.
jgn sorok kelemahan diri sendiri dgn mncari kelemahan org lain.
sedar la yg kite nie ttp MANUSIA yg bukan MAKSUM.

sume manusia buat dosa n bia sang Pencipta shj yg menilai bila tbe masanya.
bukan kamu yg akan mnnangung dosa mereka2 ini.
bahkan dosa kamu juga pun kamu tdk tau sudah berapa bakul,kan?

jd,cuba jd yg terbaik utk diri masing2.
cuba la jd manusia yg bertamadun akal fikiran.
jgn cetek pengalaman meski kamu sudah punya kuasa mahupun pangkat.

jgn lupe kamu juga masih manusia spt kami.

jgn cepat bngga dan lupa diri.
klw kamu terlalu hebat,harus diingat bnyak lagi manusia lain yg lebih hebat dr kamu.
ckuplah kamu menjadi hebat utk diri kamu sendiri.

itu lebih penting.
dan hak mereka semua utk merasa hebat.
sbb TAKDE satu pun undang2 dlm dunia nie yg mampu memutuskan harapan seseorang yg merasakan diri mereka hebat.

jd,kamu jgn lah cuba menjadi perosak keinginan mereka.

andai 1 masa nnt kamu pun sudah merasakan kamu hebat,maka ketika itu kamu akan tetap menyedari bahawa kamu sebenarnya dikelilingi oleh manusia yg hebat2 belaka.

sbb.
manusia itu tumbuh dan berkembang ke arah `superiority~ masing2.

dan mereka mampu utk mnjadi hebat dr org lain.

kamu tiada hak menilai mereka.
even sy yg di dalam bidang mengkaji manusia ini pun DILARANG sma sekali utk MENGHAKIMI manusia.

yg boleh dilakukan hanyalah MEMAHAMI manusia.

jd,gunakan ilmu yg kite ade utk sesuatu yg positif.
jgn gunakan kepandaian kita utk memijak hati manusia yg kita anggap bodoh,kebudak budakkan,gemok dan segala mcam makian.

kelak kamu sendiri yg akan mengetahui faedah yg xmmbawa apa2 makna..

mungkin dgn cara memaki manusia lain,kamu berjaya mndapat kehebatan yg sgt kamu idamkan.

maka kamulah manusia yg paling bodoh dlm dunia.

feelinblue bukan mahu membaling semula makian dan hanjingan beliau.
sbb feelinblue tau npe die bersikap sebegitu.

nk tau?
tak payah la.

bia si dia shj yg berfikir sejenak.

mngapakah beliau mnjadi keji sebegitu.

tidak malukah?

kawan2.
biarkan dia dgn dunia makian beliau.

kelak akan terbukti siapa yg hebat dan siapa yg tidak punya apa2.

dan feelinblue yakin.
di saat ini.

si dia sudah mula mengerti apa yg dilemparkan sebelum ini sebenarnya serpihan dr apa yg berlaku dlm dirinya.

yakni.
dia sendiri yg mmbuka pekung di dada sendiri.

tahniah buat si anonimus.
sbb berjaya dlm meg hebatkan diri beliau.

wlwpun dgn cara yg sgt ~keji~

salam kemaafan.
feelinblue~

F a N T a S Y said...

demm!
anon dah loser..
alhamdulillah

Anonymous said...

That's what I did in the first place. All I did was just an honest critic. I see lots of our Malay graduates incapable of conversing in English. I myself, to be honest, does not speak/write a good English.

I did reminded Fantasy or whatever her name is, to keep writing. But I was shocked to learnt that she thought I'm some kind of no-good people. Hey, if she replied nicely it would not end like this. Nak melatah, pergilah. Lepas tu dengan kawan-kawan dia melatah, aku lagi tak kisah. Aku cuba bayangkan kalau kalian kena kritik bila dah bekerja nanti, kalian nak meletup macam ni? Apatah lagi dalam industri journalism, yang nyata sedikit salah statement boleh bikin kecoh dan saman menyaman. Itu belum aku tanya journalism ethics. Aku kecewa, melihat undergraduates yang ambil ringan, sekadar mahu lulus,bukan belajar untuk memahami. Benar, kau orang akan tamat menuntut, tapi belajar akan terus belajar sampai mati. Along the way kau orang akan berjumpa macam-macam orang, yang tentunya akan tidak sebulu dengan kamu. Apa kamu nak buat? Hentam tak ingat dunia macam kalian buat dekat aku? Kalau begitu kalian pun sama tahap macam aku. Sia-sia sahaja belajar universiti, tapi mentaliti macam..kau orang faham sajalah kan?

Aku tidak hairan kalian nak panggil aku apa,sebab mulut dan fikiran manusia mana boleh dihalang. Kalian melatah, dan mengamuk sebab ada kebenaran (walaupun sedikit) dalam apa yang aku cakap. Kalau tidak, buat apa sampai berpuluh-puluh komen kan?

Dalam hal ini, aku sebenarnya agak menghormati feelinblue yang tenang dan buat tidak tahu (walaupun blog dia teruk kena macam-macam). Sebenarnya kalau kau orang tidak melatah, dan chill sahaja, aku pun malas hendak bising, tapi bila ada reaksi (marah pula tu), siapa tidak seronok? Habis hilang cool, sopan dan segala. Keluar macam-macam ayat. Even mak bapak semua keluar. Haha, memang aku gelak. Malahan bila aku tunjuk pada teman-teman aku, dia pun tergelak dan setuju, orang Melayu ni mudah melenting. Kalau macam ni, sampai bila pun tak berubah.

Datang pulak cabaran dari rakan si fantasy waht ever her name is, yang ajak aku ganggu blog dia. Lepas aku baru kacau, dia disabled pula comment. Tidak ke tu buat nampak macam dia rasa tertewas? Feelinblue, aku respek dengan ketenangan kau walaupun blog kau kena bombard!

chempaka ungoo said...

ARGHH!!! x sempat nak abis orang len da abis kan plak....

anon... i like u, seriously, i do not think bad of u, i would have done exactly what u did if my advice was not taken the way i want it to be understood...

and anis, u still dont get it, tis is not about winning or losing, tis is about reminding others for the sake of all.

u guys keep saying that anon started first...
but seriously...
anis, u started by saying babi, teh started by saying sundel mana komen blog anis, berry started by using bapak and all that....

all anon did was to ask anis to improve her english and keep writing...

i did not see any necessity to use harsh language...

then anon bombarded u guys' blog...

i would have done exactly the same....

u guys keep speculating that anon is anis' junior n all that...

cant u guys read BETWEEN THE LINES???

anon is much more mature than us...he/she saw us the way we do not see ourselves...

i would lurve to ask u guys to read back what she replied in every comment that u post...

the fact that anon is not using his/her real name doesnt mean he/she is a bacul or penakut like u propose, anis....

the way u replied him/her is too childish and i would say stupid, befriending wif setan???...
that is totally not necessary and for me, x kena mengena...

then anon replied that u guys are pathetics and started saying bad about our uni...
he/she wouldnt have done that if none of u keep proving how good u guys r... without really good proof...

then anon said, anis is such a pussy...well that is true...isnt it??? come on, i wouldnt have my geng help me in a fight if i wasnt a pussy...

and then anis said jgn senang2 nak kutuk UUM,come to think about it, there are a lot of bad things that can be said about our uni...try to accept and live with it dear...

then teh ask why is anon so jealous of our group and the she said that u guys are a bunch of dean lists...was that necessary???nope...being in the dean list doesnt me we r da best...i know a lot of people not in the dean list but still are great and i have so much pleasure knowing them...

then anis came with even more silly comment..about anon being an anak pungut...come on dear, thats not how big boys fight...

then anon replied right to u guys' faces...betol apa dia cakap???

again, anis replied some silly and unnecessary comments...and showed how incapable she is by not understanding what dongs is...

alaahhh malas aku nak ulas satu2 komen korang...

all i ask is...read back all that anon said and think about them...

i was asked by anis yesterday to join the party in condemning anon...but then again, when i read all this, i see that she is making a point....
a point that u guys cannot see....

i urge u guys to think what anon said... minus the maki2 part...there are some good points...seriously this is aidie maula darus speaking...the real me, not chempaka ungoo or bunga plastik...
jgn cepat melenting...


sori sangat kawan2 gm, i cannot fool myself by agreeing with u guys...i do not know anon but i adore him/her...i know u guys but im not afraid of u guys firing me back...

thank you...
*now i'm finished*

F a N T a S Y said...

yeay!!cite dah habis...
bole buat drama baru pasni..

nak tukar majoring la

:P

F a N T a S Y said...

faer..kau takut ke kite gadoh sesame kawan?
aku pun takut..

mmm..
kau tau kan life aku cmne
n nape aku jd cmni

byk kali kau tanye.
tapi aku ttp rahsiekan

kau koreklh sedalam mane pun rahsie aku
kau takkan tau ape dlm hati aku

prince aku pun tak tau.

...

faer,,

aku salah ke?

kau kan selalu tolng aku

kau.teh.aidie n GM lain yg saling back up2...

tp kali ni mmg aku jatuh ke?

chempaka ungoo said...

haish anis ni...
ni bukan masalah jatuh atau x jatuh...

xder masalh pun...

x yah pikir sangat...cuma cari mana kelemahan kiter dan betulkan, macam faer cakap...

giLe kEntAnG said...

yup...

so, say thanks to anon

yup, agree with chempaka ungoo

huh...melayu mudah lupe kan