Saturday, January 9, 2010

beautyful disaster~

kadang2 hidup nie pelik.
kan?

kita boleh ketawa semahunya hari ini.
dan tanpa kita sedari..
esok lusa.
kita akan menangis semahunya.
dan seakan tdk dpt berhenti lagik.

itulah hidup kan?
kadang2 dugaan dtg seakan tdk mahu bertepi.

dan ini saatnya kita mahu mentafsir sisi2 kehidupan.
berjayakah kita?
belum tentu.

hari ini feelinblue lega sgt.
sbb pe?
bebanan yg ditanggung sejak dr dua sem yg lpas dh pun pergi.
***feelinblue dh bayar hutang!!!
jgn ditanya hutang ape?
boleh jadi hutang duit?
hutang darah?
hutang nyawa?
segalanya berkemungkinan.
eceh. cm pomot TM la plak.

inilah kehidupan.
kdg2 kite kena berkorban sesuatu utk sesuatu yg lebih baik.
dan ini jugaklah kehidupan.
bile kite berkorban.
**kite perlu kuat!

wlwpun feelinblue di dlm bidang yg memerlukan beliau mengkaji jiwa manusia keseluruhannya,namun kdg2 die juga bisa terlupa bahawa dia juga seorang manusia.
tdk hairanlah klw die sendiri mmpunyai masalah dan xmampu menghadapinya keseorangan.
sbb. dia tetap manusia biasa.

dan.
feelinblue sgt tdk mampu melihat org2 yg disayanginya berdepan dgn masalah.
hancur hatinya bila mana dia melihat org yg disayanginya menghadapi dugaan dlm hidup.
dan tdk ingin sekali pun dia mahu melihat dia/mereka menangis.

dan.
kdg2 feelinblue hanya mampu melihat dari jauh kesengsaraan mereka.
feelinblue tidak mampu utk menolong.
sedaya upaya ingin dibantu.
tapi..
kudrat sekali lagik tdk ditangannya.

**tis is wat we called 'failure'.

yup.
saya gagal..
dan tolong.
forgive me...
bukan rezeki saya kali ini utk membantu.
tp ketahuilah.
yg saya tdk pernah akan penat utk mmbntu.
seandainya masih punya ruang dan waktu.
bantuan akn dtg wlwpun hanya dlm mimpi....

dan.
bila mana hati kita rapuh utk mengahadapi realiti kehidupan.
yg perlu ada adalah **kekuatan.
utk diri kita kekal percaya yg kita masih punya
**peluang.

ya.
sy tau kebelakangan ini mood sy tdk menentu.
namun itu bukan tanda sy punya masalah.
kan?
biarlah sy merawat sendiri sisi2 hidup yg makin mencabar ini.
kdg2.
ini membantu kita utk menjadi lebih baik 4 the future.
dan.
jgn risau.
sy tdk pernah mengharapkan belas ihsan dr sesiapa pun.
cukup klw anda semua masih mengingati diri ini.
wlwpun hanya dlm mimpi~

dan kadang feelinblue terfikir.
kapan mau habis semua ini?

**mati bukan penyelesaian yg abadi.

kan?

would it be beautyful?
or juz a beautyful disaster...

10 comments:

DIVA sopan said...

aku tahu,..
kau seorg laki2 kuat,..

kau tahu apa mahu kau,..
dan sebagainya,..

aku syg kau feelinblue,..

**nice pic,..
**kat ner,..
huhuhu

DIVA sopan said...
This comment has been removed by the author.
aNiSa hANg tUaH said...

faer

nape ni?
erm
kau ade poblm kee

kau kena relaks yer syg

dan
aku setuju
mati bukan jln penyelesaiannya

pape pon

aku sentiasa dibelakang kau

feelinblue said...

diva.

aku kuat?

kdg2 aku pun terpikir mcm 2.

tp.
bile pk balik.

kuat ke aku?

feelinblue said...

anisa.

problem?

ada di mana2.

aku akan kekal kuat.

aku harap.

Anonymous said...

waiting is just another name of killing-urself-slowly. why wait?

feelinblue said...

anon.

bcos.

sometimes it would be beautyful..

mmg. penantian suatu penyeksaan.

**tp bukan bg yg memahaminya.

Anonymous said...

yer la. beautiful for something that in the future will turn out to be happy.

kalo future tu tak gak happy...u still want to wait that long?

feelinblue said...

klw future 2 xhepi...
but kita leh tukar klw tak hepi 2 jdik hepi.
kan?

yup.
dr dulu.
xpenah penat tnggu.
wlwpun sedar hakikat nnt yg penantian ini akhirnya akan berakhir dgn kenangan.

but.
at least kita puas.
sbb kita melakukan bnda yg betul.

**menanti org yg kita cintai setiap detik.

DIVA sopan said...

hye anon,..
diva rindu anon,..
huhuhu