Thursday, February 25, 2010

kau kah di situ?

mlm tadi aku mimpi.
aku tau sume org bermimpi mase tido.
aku pun.
cuma mlm td aku mimpi lain sikit dr hari yg lain.

ntah npe mimpi yg satu neh cpt jer masuk dlm kotak ingatan.
aku masih igt mimpi neh. clearly.

aku nampak dia.
aku ada dpn dia.
betul ke dia?
yup. aku masih mengingati seraut wajah yg penah mengisi hari2 aku satu ketika dulu.
dan ketika tuh.
hnya desiran angin yg melewati semesta ini.

aku usap wajah dia. aku belai rambut dia.
satu perasaan sayu menyelinap ke dlm kalbu.
andai aku tidak punya kesempatan berbuat begitu.
cukuplah hanya dlm sebuah mimpi.

terima kasih kamu. sbb sudi hadir dlm mimpi saya.
saya tak mintak mimpi sebegini.
tapi. saya tak tau apakah ertinya semua ini.
mungkin saya terlalu merindui kamu.

salah ke aku merindu?
aku takde jawapan utk soalan neh.
yg aku tau. sungguh. aku rindukan dia~

andai dia terbaca bingkisan ini.
maafkan saya sbb merindui kamu.

kadang2 aku terfikir.
alangkah bagusnya klw waktu bisa diputar semula.
sbb. mungkin aku takkan berani menyayangi dirimu.

~hidup baik baik~

aku cuba pandang ke depan. tp. terkadang aku tetap mahu melihat kelibat dia di belakang.
sbb. aku pernah berjanji yg aku takkan pernah berhenti memandang dirinya.

sekian~
~~~~
mimpi yg tak sudah~

notakaki : feelinblue dan perasaan xboleh dipisahkan.

Wednesday, February 24, 2010

1 tajuk. 3 cerita~

salam diplomasi. ( wah ayat)
HAHA

sorry. tak dpt nk jalan2 blog korang.
bz sket tis week. bukan sket. banyak!
hadoi.

erm. ade yg tnya feelinblue pasal skizofrenia.
die ckp die ade simptom2 skizo.
hoh. really?
bahaya neh. cpt2 confirmkan okeh.
whether betul skizo or juz perasaan.

die tnya jugak faktor2 terjadinya skizo.
ade la beberapa faktor.
satu : genetik. di mana klw de kaum kerabat kita yg de sakit neh. so the chance u nk dpt tuh ade.
dua : persekitaran. psikososial boleh jadi penyebab skizo.
tiga : personaliti. kadang2 kita nk sgt jadik org lain. n ini akan wat kite depress.
ade lagik. lupe la~ HAHA
tp ini di antaranya la.

ubat die?
hmm. ade mcm2 terapi kite leh guna utk pesakit skizo neh.
yg paling menyakitkan kite kasik die renjutan elektrik. tp agak menyakitkan la.
ubat psikotik pun ade. tp tak elok sgt sbb kesan die kuat.
len2 mcm terapi pembelajaran sosial di mana lebih berkesan merawat skizofrenia neh.

klw nk tau lebih lanjut. search la kt mana2. tak pun,dptkan nasihat doc/terapis.
saya cuma student lagik~~ hehe.

hmm. sok de presentation. pasal fobia.
nk tau pasal fobia?
nnt feelinblue story okeh. bg settle presentation dulu.
haiyo. penin2~~

hmm. anis. aku harap kau kuat.
aku tau kau sedang menghadapinya.
menangis la. menangis semahunya.
itu satu terapi utk menghilangkan kekecewaan.
tp. jgn biar hati kite terus rebah.
jgn jadik macam aku plis. aku taknak kau begini.
aku penah merasa dan taknak kau jugak turut merasa.
ini dugaan. hadapinya ok? jgn larik dr masalah.
kuat dan kekal kuat. percaya diri.
jgn disalahkan takdir.
cuma kadang2 kita tak membuat pilihan yg betul dlm hidup.

igt. hidup ini sumenya tentang sebuah pilihan.
sama ada kita nk menang atau kalah.
gemuk atau kurus.
kecewa atau gembira.
putih atau hitam.
menangis atau tersenyum.
jatuh atau bangun.
ke depan atau ke belakang.
sayang atau benci.

cuma. kdg2 kita tersilap memilih.
dan jgn lupe yg kita sebenarnya belum terlambat utk ubah sumenya.

dan. satu jer.
jgn tipu diri sendiri.
kelak kita akan menyesal hingga ke akhirnya.
hargai apa yg kita punyai selagi kita mampu utk menghargainya.

aku yakin kau boleh.

dan igt neh. aku sentiasa ada di sini. as ur bestie.
kau boleh hilang sahabat. kau boleh hilang si dia.
kau boleh hilang cinta. kau boleh hilang sumenya.

tp. kau akan tetap ada aku.
dan jugak.
kau masih punya Dia.

keep on moving nis~~

LIGHT EYES~
psychotic. perhaps?

notakaki 1 : rindu seseorang. tp cuma mampu diluah dlm hati.

Monday, February 22, 2010

berdebukah blog aku?

hye all.
kite jmpe lagik di laman sesawang neh. hehe
jom kite sapu debu2 yg bersepah neh.

rindu tak kt feelinblue? huu xmalu pnya soalan.

cmne cuti? ada best?

cuti feelinblue okeh saja.
no more tears.
no more frust.
no more!!

pe je yg aku wat?

tido
tido.
tido.
tido.
merayap.
mlm2 tak lekat kat umah.
round the town yg xde pe.
HAHA

rambut?
trojan lagik. tersilap percaturan. hihi
hmmm. not so bad. skema.
ini baru la nmpak cm student.
hoh 2 la ayat yg aku dapat.

hah. ini ade 1 cerita.
korang tau tak.
hari yg aku nk blik itu hari.
**aku tertinggal bus!! HAHA
gelak la kuat2. cm sial~~

lewat 10 minit jer kot. tp tau2 je la transnasional kan always punctual~
ceh.
nsb bek la de bus lain yg sudi menerima penumpang yg hina ini. HAHA
2 la excited sgt nk blik.
HAHA

haih. class dh start. bnyaknya asainmen yg nk kna submit.
mnggu neh jer de dua presentation.
sila la. silakan menyibukkan diri.

ekceli entry kali neh agak boring.
sbb aku tak tau nk cte ape.
hihi

so. b4 aku merepek lagik.
better aku blah!!!!

GUNUNG LANG,IPOH~
musim panas.

notakaki 1 : rase cm nk balik ipoh.

Thursday, February 11, 2010

akhir rasa ini~

hari ini khamis.
agak lame xblowalking.
sbb bz. xsempat nk jalan2.

hari ini 11hb. aku nk blik?
yeah. cuti mid sem dh stat.

hari ini aku akan memijak tangga bus meninggalkan bumi sintok yg semakin hari semakin kering!

dan memijak kaki ke bumi yg sgt aku rindui~

rindu mak. abah.
nk balik. nk tebus sume cuti yg berlalu dulu penuh dgn keperitan.
faer janji.
faer takkan sedih lagik kt kg.
faer takkan termenung lagik.
faer takkan larik lagi.
faer janji~

biarlah cuti seminggu yg singkat ini diisi dgn kegembiraan.
hopefully~

so. kwn2 blogger.
aku akan biarkan laman ini bersawang selama seminggu.
maklum la kt umah takde berukband~~

jgn rindu rindu okei?
hah.
anyway~ kpd si anon.
tahu tak yg saya akn merindui kamu.
yukata~~ :) :)

selamat balik kg kwn2.
jaga diri baik2.

korang msti tau pe yg feelinblue nk wat kt kg kan?
hihi. tau xpe.
gunting rambut~~
satu kemestian.

ade yg pesan.
jgn wat rambut trojan/balung ayam lagik.
xwat la.
rambut itu hanya ketika feelinblue tgh frust sahaja.
ada paham?

nk botak? no way!
mcm yg feelinblue ckp dulu2.
botak hanya utk org yg seksi sahaja.
dan botak jugak...
hmm xde ape2 la. hehe~~
sudeh~

teruskan membiru okei.
panjang umo kite jmpe lagik.

and klw xpanjang umo.
feelinblue nk mintak maaf andai ade kata2 dlm laman nie yg dh mmbuatkan spe2 rase tak suke or watsoever.
and. thanks utk kwn2 blogger yg xjemu2 memberi kata2 semangat utk feelinblue kekal kuat.

last but not least.
selamat tahun baru cina bg yg menyambutnya.
selamat hari kekasih bg yg menyambutnya jugak.
selamat berbahagia bersama insan yg tersayang~

love is blink. sometimes lost in blink of eyes.. pelik kan!!


si gigi arnab
sy budak baik~

notakaki 1 : transnasional. alor star-ipoh. 3pm.
notakaki 2 : babai!

Tuesday, February 9, 2010

fobia~

minggu nie feelinblue bz sgt.
bnyak bnda yg kena settle down b4 cuti midsem.
asainmen berlambak mintak disiapkan.
plus bnyak lagik bnda yg kena wat.
hoh sila la menjerutkan diri dgn kesibukkan.
nk blogwalking pun late nite je la. HEHE

neway. kisah kesibukkan ini tade kena mngena dgn judul entry kali neh.
fobia.
kau org ade fobia x? klw setakat gayat kt tempat tnggi tuh bese la.
nie fobia yg agak ekstrem sket. ade tak?

btw. fobia nie bermaksud keadaan di mana org/pesakit mengalami ketakutan yg tak wajar atau tak rasional terhadap sesuatu benda atau situasi yg khusus.
ade jenis2 fobia cm fobia sosial. fobia spesifik. fobia agora.
nk tau lagik? tnya pakcik google okei. hihi

erm. sebenarnya feelinblue kna wat 1 asainmen pasal fobia.
so. tuh la sbb dok beria ria selak buku segala carik cte pasal benda neh.
nsaib bek aku tak fobia dgn buku. HAHA

so. aku nk wat satu video pendek pasal fobia neh.
kau org berminat?
so klw de kwn2 yg dekat dgn feelinblue leh la join ek.
aku tau korang2 ade yg fobia dgn insects kan?
HAHA
so jom la tolong aku!!
by hook/by crook afte cuti midsem aku dh kna submit bnda neh.

so. klw de spe2 yg berminat nk jdik pelakon n merasai sendiri pengalaman si penghidap fobia,leh la roger2 feelinblue.
tp bg yg dekat2 je la.
yg jauh2 tuh. lain2 kali la.
tnggu la nanti feelinblue jadik director betul2. HAHA

so. ade berani?
fobia~ ketakutan atau ketidakrasionalan?


IKLAN
sy takde fobia. sekian!

notakaki 1: spe2 yg nk share cte pasal fobia. silakan~
notakaki 2: ade ke fobia dgn cinta?

Sunday, February 7, 2010

now that u are gone~

by Serena

Now that you're gone,
It's too dark at night.
It's constantly cold.
And nothing seems right.

Now that you're gone
It hurts to be alone.
I can't stand it here without you
Afraid and on my own.

Now that you're gone
My world means naught,
I'm sorry for what I said,
And all the times we fought.

Now that you're gone,
I can't seem to find my smile.
I didn't think I'd lose it yet,
At least not for a while

Now that you're gone,
I can't help but yearn
For the love that we had
And the day that you'll return

Now that you're gone
And have left me behind
I'm loosing my focus
And have already lost my mind.

Now that you're gone
Nothing else will matter
Each day I'm without you
My heart won't cease to shatter

Now that you're gone
All it does is rain,
The heavens seems to weep,
As if they feel my pain.

Now that you're gone
I just want to cry,
Because I curse that night you left,
When we had to say good-bye.

Now that you're gone
I only want one wish,
For you to come back
And give me just one kiss.

BROKEN
rela melepaskanmu~~

notakaki 1 : hati yang kau sakiti~

Thursday, February 4, 2010

terbang~

hari nie kelas berjalan spt biasa.
hah.
hr nie kls best.
blaja tntang 'skizofrenia'
kau org tau x pe bnda nie?
aku mula2 cm penah dgr tp tak tau pe bnda.
hihi

nk tau?
'skizofrenia' neh keadaan di mana seseorg tuh mengalami masalah di mana mentalnya terpisah di antara keadaan realiti dan fantasi.
antara contoh2 'skizofrenia' neh cm halusinansi. delusi. paranoid.
hmm. best. aku paling ske part delusi.
klw korang nk tau lebih lanjut.
silakan google sendiri okeh? HAHA

petang tadi aku gigih pegy jog.
yela. b4 neh asyik tdo petang jer.
smpai mmber ajak jog pun ade jer alasan. HAHA
then td bila aku ajak dorang. sorang pun tanak.
asainmen berlambak! hehe.
so aku text la dayang(junior aku yg paling best a.k.a scandel aku) tetttt HAHA
jom jog?
nsb bek die on jer sbb hr neh pun die tade training hoki.
so. aku jog dgn die je la.
bkn jog sgt pun. HAHA
** dating je lebih. chewah! HAHA
confirm sok dlm kls aku kena gosip dgn minah nie!
last2 bile minah nie dh blah,baru la aku bole joging..
dpt la 5 round. hihi
ok la tuh bg org yg rajin tdo petang cm aku neh.
kan? HAHA

haih.
next week dh nk balik.
tp tiket xconfirm lagik nk beli ble.
ade ke tiket lagik? ade kot.
ntah. aku ske amik ringan bnda neh.
dah tau nk blik pg la amik tiket.
hmm. xtau nk decide nk blik ble.
khamis atau jumaat?

plan utk hr esok?
nk mulakan kelas dgn senyuman yg paling ikhlas.
jugak get ready utk digosipkan!

sekian. aku nak tido.
penat!!

KAMI
ini aku. aku ske pakai short pants.


yg senget neh dayang.
HAHA
kami punya henset sama brand,same model,same kaler.
sebijik. HAHA
die neh salu text aku mse dlm cls.
ade jer bnda nk cte **


yg paling best dgn die neh.
die satu kepala dgn aku. haha
dua-dua senget!

ini feelinblue.
doakan dia kuat dan kekal kuat.

notakaki 1: life is short,so live it sweet!
notakaki 2: dummbell oh dummbell~

Wednesday, February 3, 2010

aku lah insan itu~

online. fesbuking. blogging. YM.
haih. xde asainment ke?
ade jer. mls nk wat.
feelinblue kan ske bertangguh kerja?

ade org tnya. ko ok ke?
npe? nmpak cm x ok ke?
ko nk aku sujud,nangis segala?
hell~
dulu,mungkin kot.
but from now on.
never!

feelinblue nk single!
bole ke?

ini hidup saya. biar saya tentukan!
klw org lain boleh bahagia.
so why not me?

dah org taknak. xkan aku nk tersua sua pulak?

mungkin di masa aku single neh.
aku dpt balik hidup aku yg dh hilang dulu.
dan mungkin akn temui sesuatu balik.

cuma. harap2 hati nie xkan beku~

ntah. bukan xde org nak.
everyday ade jer org yg nk masuk line.
nk ubati luka la.
nk mengisi kekosongan la.
nk mmbahagiakn diri la.
**wtf.

skang neh.
fokus.
aku nk build up myself again!

aku nk capai impian aku.
aku nak wat sume bnda yg aku ske.
tanpa ade rase terhalang~

aku nk gelak kuat2.
aku nk melompat tinggi2.
aku nk bergambar bnyak2.
aku nak wat sume!!

hmm. aku tak tau la nie hipokrit or wat.
or juz self talked positif sbb dlm hati tgh meraung.
HAHA

haih. aku dh penat la!!!

xsaba nk blik kg next week.
n aku xnk lagi bersedih bila kt kg.

nk mkn bnyak2.
nk gunting rambut. ( best part)
nk hang out.
nk karoke kuat2 bg bergaung 1 kampung.
nk bg tau mak. org rindu mak!!!

akan ada sinarkah menanti utk hari esok?
pasti ada~

FAER
lately,aku semakin kuat tido!

**feelinblue ske pakai pelik2 bile die tgh de masalah.

extra1 : im the best damn thing dat ur eyes have ever seen!!

Tuesday, February 2, 2010

cahaya~

kadang2 feelinblue selalu rasa.
feelinblue dh bnyak wat org terluka.
yeke?
yer.
sangat.

hari ini. feelinblue dh wat org terluka lagik.
drpd terus melukakan. lebih baik feelinblue berhenti di sini.

utk dia yg ku panggil ~bintang~
maafkan saya. saya tak mampu lagik nk sakiti kamu.

yer. kamu yg sering mengisi hari2 saya dgn senyuman dan kegembiraan.
meski dlm hati penuh kedukaan.
tp kamu tetap tak pernah jemu melimpahkan sinar yg mendamaikan.

bukan saya tak cuba. saya cuba.
namun. sy perlu sedar hakikat yg hati ini masih menyeru nama org lain.

sy taknak kamu terus terluka lagik.

cukup sy saja yg rasa bgaimana rasa terluka~

mungkin sy perlu ruang utk menilai balik.
apa yg dah terjadi.

bukan niat utk pergi. cuma,sy tak mampu melihat kamu terluka lagi.
saya akn kembali,andai hati ini tidak beku~
dan saya harap.
kamu trus tabah dlm melewati semesta ini.

dan utk si dia yg ku panggil ~light~
maafkan aku. aku tak pernah mintak utk semuanya jd spt ini.
aku cuba buang kamu. buang. dan buang.
namun. kamu jugak yg hadir di dlm setiap helaan nafas ini.

percayalah. sedikit pun tak pernah kurang rasa yg dlu pernah terbaja.
dan tak pernah sedikit pun aku mmbuang kamu dlm ingatan ini.

meski kamu sudah tdk lagi mengisi hari2 dlm hdupku.
namun,aku ttp akan mnjadi si penunggu yg penuh setia.
wlwpun aku tau hakikat ini sgt memeritkan.
tp.
aku rela dgn jln yg aku pilih.

biarlah aku hdup dgn kenangan2 lalu.
klw hanya itu yg mampu mmbuat aku bgn semula.

aku tegar. mengingati mu saban waktu.

sbb aku yakin.
aku masih cintakan kamu.

maafkan aku.
wahai bintang yg bercahaya~

dan

maafkan aku.
wahai mata yg bercahaya~


MAAFKAN AKU
aku tegar~~