Thursday, February 25, 2010

kau kah di situ?

mlm tadi aku mimpi.
aku tau sume org bermimpi mase tido.
aku pun.
cuma mlm td aku mimpi lain sikit dr hari yg lain.

ntah npe mimpi yg satu neh cpt jer masuk dlm kotak ingatan.
aku masih igt mimpi neh. clearly.

aku nampak dia.
aku ada dpn dia.
betul ke dia?
yup. aku masih mengingati seraut wajah yg penah mengisi hari2 aku satu ketika dulu.
dan ketika tuh.
hnya desiran angin yg melewati semesta ini.

aku usap wajah dia. aku belai rambut dia.
satu perasaan sayu menyelinap ke dlm kalbu.
andai aku tidak punya kesempatan berbuat begitu.
cukuplah hanya dlm sebuah mimpi.

terima kasih kamu. sbb sudi hadir dlm mimpi saya.
saya tak mintak mimpi sebegini.
tapi. saya tak tau apakah ertinya semua ini.
mungkin saya terlalu merindui kamu.

salah ke aku merindu?
aku takde jawapan utk soalan neh.
yg aku tau. sungguh. aku rindukan dia~

andai dia terbaca bingkisan ini.
maafkan saya sbb merindui kamu.

kadang2 aku terfikir.
alangkah bagusnya klw waktu bisa diputar semula.
sbb. mungkin aku takkan berani menyayangi dirimu.

~hidup baik baik~

aku cuba pandang ke depan. tp. terkadang aku tetap mahu melihat kelibat dia di belakang.
sbb. aku pernah berjanji yg aku takkan pernah berhenti memandang dirinya.

sekian~
~~~~
mimpi yg tak sudah~

notakaki : feelinblue dan perasaan xboleh dipisahkan.

21 comments:

aNiSa hANg tUaH said...

aku cuba pandang ke depan. tp. terkadang aku tetap mahu melihat kelibat dia di belakang.
sbb. aku pernah berjanji yg aku takkan pernah berhenti memandang dirinya.

aku suka yg ini
:)

faer.
nape selalunye time kite suke org tu
tp org tu sukar terima kite
hmmmmmmmmm

feelinblue said...

anis.

sbb die bukan utk kita.

kdg2 kita tak leh nk paksa die utk terima kita.

tp. die xleh paksa kita jugak utk berhenti menyayangi dirnya.

Moon BlooDy Spell said...

Yang diatas sudah merancang sesuatu yang baik untuk kita..

sabar ye

feelinblue said...

bulan.

yup. betul 2.

sabar. ya :)

cik moon dah makin kurus!

bellmz said...

well..gud one dude..its real hard to forget someone..i know how it feels..its ok..think bout the new people u gonna meet up after dis :)

Zuewairy said...

erm.. mimpi siapa? akukah?kwang2;)

ija sahaja said...

aduhh..
sdeynya..
feelinblue bnyak sbar ehh..
jodoh kita ada,jgn risau..
:)

feelinblue said...

bellmz.

thanx. i hope so :(

feelinblue said...

encik typewriter.

xkoser aih aku nk mimpi ko HAHA

feelinblue said...

ija.

thanx. i hope so. again :)

rasa biru said...

yerp betul..kita kadang2 tak mampu untuk membuang perasaan itu dari hati kita da dia tidak mampu untuk membuatkan kita berhenti menyayangi dia. teruskan bercahaya.

feelinblue said...

rasa biru. nice name...

ur words..

make me crying. again.
hah

:(

Kyuubi_85 said...

setiap insan sudah diciptakan berpasangan... hanya masa yang belum tiba unutk kita bertwmu dengannya..

dan di sepanjang perjalanan kita sebelum berjumpa dgnnya, kita akan mhdapi berbagai kekecewaan.. agar suatu hari nanti, andai kita telah bertemu dengannya, kita dah belajar bagaimana untuk menghargai mereka.. :D

Fb, ada tag untuk kamu disini

kalau rajin jwbla.. :D

feelinblue said...

kyuubi.

ade org tnya aku penah ke jatuh cinta.

aku jawab. yer. penah.

ONCE!!!

Kyuubi_85 said...

:D bgs la tu...mksdnya kita ni manusia biasa..

feelinblue said...

kyuubi.

tp aku xnormal kan.

org len leh jatuh cinta bnyak kali.

tp. aku.

sekali jer. sbb aku still xdpt nk jatuh cinta pd org len even ade jer yg try himpit.

sbb cinta aku kekal utk si dia jer.

Kyuubi_85 said...

fb, akan tiba satu hari nanti...

ko akan terima cinta org lain..

pastinya bukan esok..

atau bulan depan...

tapi mungkin.. tahun depan..

mungkin 2 tahun atau 10 tahun kmdn..

masa yang tentukan segalanya..

feelinblue said...

kyuubi.

yup. masa merupakan penawar luka yg paling mujarab~~

pisey said...

kadang2 rindu itu seronok.kasi another hope n life punya feel.

heh=)

feelinblue said...

pisey.

another hope?

i want my life back!

Kyuubi_85 said...

ya, tp kita perlu sabar menempuh segalanya...

sebab tulah org kata masa itu emas kan? :D