Wednesday, April 28, 2010

result contest teka umo!

hari nie br ade mase nk update blog.
exam tinggal lagik 2 paper.
demam pulak tak tau bile nak baik.
oh god. beratnya dugaan nie!!

erm.
gigih gak korang teka umo aku.
HAHA
agak2 betul ke pe yg korang teka?

so the result?
jeng. jeng. jeng!

sume salah!!
xde sorang pun yg teka betul semua..
ade la betul but satu,dua gambar jer. :P
HAHA

so. jom kite tgk jawapan yg betul.
ceh,igt exam???

:P
JAWAPAN : 15 TAHUN
mesti korang tak caye kan?
mase nie aku form 3 lah.
:P
but still comot! ceit!~


JAWAPAN : 21 TAHUN
haha. yg ini ade yg teka betul :p
still nmpak cm budak sekolah kan HAHA




JAWAPAN: 21 TAHUN
yg ini pun.
kan ade tarikh kat situ?
3/10/09.
hmm.
mase nie muncung baru nk set up.
dan baru jugak nk bahagia.
but.
skang dah tnggal kenangan..



JAWAPAN: 22 TAHUN
yg ini paling latest.
n yg paling senang nk teka.
mase nie dah mac 2010.

so,xde pemenang!
HAHA
but thanks sbb sudi teka.
yg sipi2 tuh pun takleh jugak jadik pemenang :p

u know wat?
sometimes gambar bole menipu :)

see ya!!

notakaki 1 : broken hearted girl-beyonce!

Saturday, April 24, 2010

contest teka umur!

disebabkan aku ade exam n xleh nk update blog sgt.
so ini ade homework utk korang.
jom teka umo aku berdasarkan gambar aku kat bawah neh.
HAHA
jgn gelak plak sbb memang ade gambar yg sgt 'cute'. lalalalalaaala~

hadiah?
aku akan wat entry khas untuk pemenang.
sure gempak!!

jom,teka jgn tak teka. :P

ok aku bg klu.
umo aku skang 22.
so? HAHA

:)

foto 1 : agak2 budak kecik+comot tuh umo bape? HAHA



foto 2 : yg ini plak?
dah tak comot cm tadi :P


foto 3 : yg ini? dah pandai muncung :)

foto 4 : yg ini paling senang kot :P

notakaki 1 : psikologi sosial? ooh stress!!
notakaki 2 : xde tarikh tutup penyertaan :P

Tuesday, April 20, 2010

mati pucuk..oh tidak~

mcm yg dah feelinblue janjikan dlm entry b4 neh.
hari nie feelinblue nk share cite pasal mati pucuk.

mati pucuk atau lebih dikenali sbg ED atau dlm BM nya bermaksud disfungsi ereksi.
ED nie keadaan di mana berlakunya ketidakupayaan yg berulang-ulang dlm mencapai dan mengekalkan penile erection yg optimum yg memungkinkan kepuasan perhubungan seksual.

so dlm bahasa yg simpe,tak boleh tegang la. HAHA

kat malaysia neh.
dianggarkan 1 juta penghidap ED dtgnya dr lelaki negara ini.

korang ade yg tergolong tak? :P

punca2 ED?

usia : lelaki yg berusia
rokok : kebarangkalian berlaku ED adalah 2x

alkohol : menekan sistem saraf utama yg melibatkan seksual

ubatan : cth cm ubat darah tnggi,depresi n ubat psikotik

penyakit kronik :darah tnggi,diabetis,jantung,obesiti.

biasanya org berusia yg dpt ED neh.
so laki2 sume.

life begin at 40. kan?

so make sure alat sulit kita still berkuasa tinggi :)


pompuan pn ade ED? ade.
tp kita panggil FSD.

maksudnya female sexual disfunction.

mati pucuk lebih berlaku kpd wanita sebenarnya.

lebih 70% wanita di malaysia mengalaminya.

serius ok?


next is jenis2 FSD.

1) ketiadaan libido
sbbnya tekanan perasaan,letih,kemurungan,putus haid etc.mase bercinta,wanita yg over dlm seks. sbb mase neh hormon progesteron dorang tnggi.

2) gangguan nafsu berahi
nie plak sbb susah nk bangkitkan nafsu ghairah.

dan jugak susah nk dpt nikmat mase melakukan hubungan seks.
senang kate xsyiokkk HAHA

3) gangguan kesakitan seksual (dispareunia)

timbulkan rase sakit ketika hubungan seks.

maybe sbb jangkitan atau keradangan.

hehe so jaga kebersihan ok!

sbb kalo main tapi sakit tak beshh jugak. kan?

ceh cm pengalaman jer :P


jgn risau. ade terapi utk mereka yg bermasalah.
hehe
utk laki leh guna terapi perubatan.
maksudnya guna ubat la.

tp jgn la guna ubat kuat yg xde kesahihan.

nnt lain plak yg jd.
so leh guna viagra.
sbb viagra neh dpt tingkatkan aliran darah ke zakar.

n normally bnyak laki yg gunakan viagra neh.

dan bole jugak gunakan seks terapi atau couples terapi. hehe

so. moral of the story.

jaga la kesihatan kita baik2.

yg laki. elakkan bnda2 yg merosakkan diri.

yg pompuan. jaga kebersihan diri.

dan jugak.

lakukan hubungan seks secara sah!!


soal hubungan seks nie kite jgn amik mudah.

penuhkan ilmu di dada.

so kite akan tau cmne nk handle problem2 mcm nie.

sbb bnyak case yg berlaku.
org hadapi mslh neh tp malu nk cte n dptkan rawatan.

so tuh yg jadik kes cerai berai.

dats why la bnda nie penting utk kite tau.


habis sudah kuliah malam ini.
hehe
ade spe2 nk share pengalaman pasal masalah nie?

jgn malu jgn segan.

ini global punya problem :)


haih.
hari nie which is 20hb 4.
final exam aku dah start.

silakan menjawab exam wahai encik feelinblue.

gudluck!~


exam mode~
bukan masalah ED ok! HAHA

notakaki 1: sygnya. topik disfungsi seksual neh lect aku tak kuarkan dlm exam.
notakaki 2: teringat kisah exam sem lps. memory~

Monday, April 19, 2010

stim? ooh apekah?

td aku balik kampus.
oooh jgn tnya aku wat ape kt umah.
sendiri mau igt la.
melantak dan membuta serta merayap.
lengkap pakej!

then tetiber aku trserempak dgn cik bulan@linda.
kalo korang nk tau.
die dah makin kurus. siyes!
rahsianya?
senang jer. jgn makan nasik!
dan lihatlah badan linda skang. slim trim! ( alvin bile plak nk slim? HAHA)

slim la dari alvin HAHA
larikkkkkk

even penat n ase nk blik tdo jer.
tp best gilerr dpt lepak n gelak2 dgn linda n fara.
ceh sempat main batu seremban.
HAHA dan aku adalah pemenangnya!
gagagagagaga.

eh ckp pasal borak2 dgn diaorg td.
terbukak la cite.
'laki pagi2 die stim eh?'
haishh. haishhhh.
sedap woooo HAHA
utk korang yg still tau tau.
aah. pagi2 kaum laki akan mengalami ereksi di mana bird kami/mereka akan menegang.
ketegangan zakar(bahasa skema) adalah 1 proses di mana saiz dan bentuk zakar berubah.
ini sebab darah yg mengalir dgn cepat n bnyak dlm otot spongiosa zakar.
zakar akan kmbali spt asal apabila pmbuluh darah yg bertakung dlm tisu2 spongiosa mngalir keluar melalui pembuluh darah yg dah mula mengembang.
kalau zakar tak henti2 menegang,HAHA.
itu maknanya ada problem dgn korang punya aset la.
ini org panggil prapisme. so. pandai2 la jmpe doc ok!

wah. aku dah bukak kuliah kat sini.
ini ilmu ok? so dah tau?
mmg pagi2 dgn cuaca yg dingin membeku akan merangsang darah mengalir dgn lebih cpt ke dalam otot tadi.
so dats y la pagi2 kaum laki salu stim. ceh!
ini normal ok??

so dah tau? hehehe
thanks linda sbb berani tnya aku soalan neh.
malu bertanya sesat jln. ye tak?
nk malu pe? ini ilmiah ok. klw aku tau,aku jwb la :P
citpoddah nie bukan jwb,nie dah bukak kuliah HAHA

sudeh. tutup cite.
skang nie layan gamba yg aku amik tnpa kebenaran linda.
haha aku curik kat facebook kau.

KWN LOMPAT2
fara.
sory kau kalah! haha

ini peel linda skang.
sila tutup mulut sume.

entry seterusnya aku cite pasal mati pucuk plak okei?
jgn igt laki jer ade mati pucuk.
pompuan pn ader.
till the fingers meet the keyboard again ya!~

notakaki 1 : exam start 20hb. goshh!

Thursday, April 15, 2010

at last!~

hari nie mood agak girang.
ceh. sbbnya?
aku dah settlekan assignment!!
yeah. finally!!
dah bole concentrate on my final exam.
exam aku start 20hb neh until 4hb 5 baru settle.
so silakan study encik faer.

oit. nanti dulu.
aku xbagi tau pun npe aku girang. kan?
hehe.

aku dah beli tiket nk balik kg pagi esok.
balik jugak?
helo.
even hari nie dah masuk hari kelima study week.
tp xpe la.
siyes aku rindu amat dgn umah.
dapat balik 2,3 hari pun jadi la!

so esok aku balik!!
akan kembali semula ke kampus maybe hari ahad. kot?
hehe xdecide lagik.

aku nk chill saje kat umah.
no online. no facebook. no YM.
aku nk study!
yeah,matlamatkah ini?
HAHA
tolong jgn ajak aku merayap wahai kawan2!

so. blog ini dibiarkan bersawang 2,3 hari.
sape2 rajin bole tolong sapu ape yg patut.
nnt aku belanje masak lodeh.
okeh? deal ya!~

so xde pe nk dituliskan lagik.
yg hnya ada dlm pala otak aku skang.
rumah.
katil.
selimut.
makan.
makan.
makan.
tido.
tido.
tido.
study? yer yer~ hehe

chill ya semua.
klw rindu2 jenguk la facebook aku :P
ha 1 lagi.
jgn panjat pokok,nnt jatuh. HAHA

till the fingers meet the keyboard again,ya~!!

notakaki 1 : i miss u,badly!

Tuesday, April 13, 2010

photoshoot.again?~

entry kali nie akn dipenuhi dgn gambar2.
setelah kali terakhir berphotoshoot di putrajaya lewat tahun yg lalu.
dan semalam feelinblue berphotoshoot lagik.
even kali nie feelinblue keseorangan tanpa kelibat lelain yg gile lensa.
tp hasilnya sgt memuaskan hati.

thanks 2 pian yg gigih melayan karenah feelinblue.
HAHA
even mula2 pian sgt demand dgn mintak itu dan ini sbg pengeras.
tp dgn hasil yg sgt superb.
aku tak kesah pian ko nk mintak pe pun :P

konsep? HAHA
still konsep lama.
:take me away:
itulah konsep yg feelinblue nk kali nie.
n im so grateful.
i did it!!

terpulang pd mata yg menilai.
seni yg ada pada setiap gambar harus dinilai dgn mata hati jugak.
sbb feelinblue selalu memaknakan setiap gambar yg beliau inginkan.
ceh,beliau?~ HAHA

so. taknak ckp bnyak2.
layan foto2 ini okei?

lokasi masih sama spt fotoshoot dgn cik bulan dulu.
even dlm UUM neh sgt bnyak tempat yg best giler!
tp.
feelinblue tetap setia dgn tempat neh.
sbb di sini lah pemula segalanya.
n siyesly.
it really flashback my memories.
really.

to whom it may concern!
plis.
:take me away:!~

:take me away:
dulu time aku frust.
aku masuk dlm almari.
now.
faer nk panjat pokok.

i dont know why.
its juz i cant let it go.

come n join me.

special dedicated to my light eyes.
u left me my dear.

tis is my fav.
dan jgk menjadi fav.
kwn2 di fesbuk.


kwn tanya.
nk pomot ape nie?
rayband kah? cincin kah? sweater kah?
atau pomot diri kah?
tak la.
i pomot my halkum! HAHA

the muncung is still its best~

go faer!
dont look back plis..

last but not least.
i love u!
my memory~

notakaki 1: ive told u b4. its really my passion!
notakaki 2 : plis :take me away:

till the fingers meet the keyboard again!!!
chiau~

Saturday, April 10, 2010

do think of me dat way~!

i am supposed 2 blogging yesterday but i am freaking busy!
plus. im not feeling well.
agaknya flu mmg sukerr sgt dgn aku kot?
im on my way 4 the final exam.
so could u juz go away,mr/mrs flu?
i really really get sick of u!!

today im gonna share sumthin wif all u guys here.
n i would love 2 post tis entry a long long time ago but then,
since im still human being. so,wat 2 do? terlupa ajer~!

so. i wont repeat tis again n again ok?
baca then tampal dlm pala otak korang! HAHA
kasar~!

i got so many msgs/comments on my facebook/myspace or watsoever.
asking me.
r u multimedia or photography student??

do i need 2 answer dat question?
again.
since i still got the sense of human being.
yes. i will answer u!

ok. lets start again.
im not a student of multimedia/photography etc.
tis is only my passion!

tis is wat we called learning.
its my pleasure 2 learn everything!!
im gonna treat it my way.

aku tau bidang psikologi mane ade kaitan dgn posing2 segala neh.
gamba-gamba bajet hot aku tuh xde kena mengena pun dgn pe yg aku blaja.
HAHA

its juz a passion guys.
im doing tis bcos i love photography.
its another way to tell the people how i feel inside.
cos from all my pictures here n kat mane2 pun.
its all about how u tell people wat the story really is..
n i am very proud 4 doing tis..

i love the concept b4 snapping pictures.
so dats y all of my pictures (instead of my k770i pics) got all the point ive mentioned above.
selalunya.
setiap gambar yg aku tangkap akan menggambarkan perasaan aku utk sesuatu.
xkira la human or not.
but itu menggambarkan kisah aku dgn benda tersebut.
so satu hari nanti.
ade kenangan yg boleh aku kenang semula.

since dah terbukak cite pasal neh.
aku nk share sikit pendapat aku.
diulangi. pendapat aku!
ade dua sebab sesuatu gambar itu menarik.
1) sbb gambar itu mmg cantik,konsep yg menarik dan menggugat mata yg melihat.
dats mean gambar tuh mmg got sumthin sumthin la!
2) sbb org dlm gamba tuh mmg cun/hensem/hot giler!! dats y gambar 2 menarik jer utk ditenung.

simple kan? tis is how i see things!

well. i think enough of tis.
to conclude,im not a photography's student.
i am a student of psychology!
sgt best mengkaji jiwa manusia!~

last but not least.
if u know who faer is,
dont deny it.
u do think of me dat way!

lancer
bulu kaki bersepah!~

a journey.
suatu perjalanan~

notakaki 1 : tetibe nk speaking. never ever guna google translate!
notakaki 2 : akan berphotoshoot sedikit masa lg :)
notakaki 3 : congrats pak ngah!! :p

Thursday, April 8, 2010

maybe~

There i was waiting for a chance
hoping that u'll understand
the things i wanna say..

As my love
was stronger than before
i wanna see u more and more
but you close the door..

Why don't u try
to open up heart
i won't take so much of your time.....

Maybe it's wrong to say please love me too
coz i know u never do
somebody else is waitin' there inside for you....
maybe its wrong to love you more each day
coz i know he's here to stay....
but i know to whom you should belong....

I believe what u said to me
we should set each other free
that's how u want it to be....

But my love
was stronger than before
i wanna see u more and more
but you close the door..

Maybe it's wrong to say please love me too
coz i know u never do
somebody else is waitin' there inside for you....
maybe its wrong to love you more each day
coz i know he's here to stay....
but i know to whom you should belong....

but my love is strong
i don't know if this is wrong
but i know to whom you should belong...

as one day
i will~

notakaki 1 : beautyful song ~maybe~ by king.

Wednesday, April 7, 2010

berikan aku kekuatan~

entah ke mana hati aku terbang.
jasad aku nyata di bumi sintok ini yg kian membasah dek hujan yg turun tiap petang.
hujan yg kerapkali membawa aku ke suatu masa dahulu.
tp hati aku tiada di sini.

aku tak tau mane hati aku dah pergi.
sungguh. aku rindu sgt kat umah.
faer nk balik. tp tak boleh.

ade assignment yg kena settle kan.
ade tanggungjawab yg kena pikul.

aku ade kuiz esok. tp aku tak study.
aku online. tp aku takde mood nk merayap sana sini.
aku ade 1 assignment lagik.
tp nape rase cm susah sgt nk buat.

aku rindukan dia.
tp aku tak tau aku tak boleh.
faer kan dah janji nk lupekan sume nie?
tp faer tak boleh.
faer mintak maaf. faer tak boleh.

kali nie.
aku down sgt.
aku macam nk lepaskan sumenya.
aku nak
tido.
tido.
dan tido.
selena lenanya.

i need u. badly~~

final dah nak dekat.
dah nak dekat.
but.
i dont know.

sungguh.
aku rindu sume org yg aku sayang.

'mak. org nak balik! nk mkn bnyak2 kat umah..'

:( :(

pergilah rinduku.
aku dah tak mampu lagik.

Tuhan. aku harap dia tau yg aku terlalu merindukan dirinya.


6/11/09
hujan! sila berhenti~
kamu mmbawa aku dekat dgn dirinya.

notakaki 1 : sila dengarkan sonata musim salju,hazami~

Saturday, April 3, 2010

ctZONE~

bercakap mengenai seoarang yg bernama siti nurhaliza.
mmg takkan habis!!
aku mengenalinya sejak kecik lagik.
ketika tue selalu didendangkan dgn lagu2 beliau.
mase tuh aku tak tau siapakah empunya suara.
tp. aku membesar dgn lagu2 dari beliau.

dan kini. sudah 15 tahun siti di dlm industri muzik tanah air.
sudah bnyak yg beliau kecapi sbg seorang anak seni.
sehingga menerima gelaran dato.

itu adalah aura seorang siti nurhaliza.
dan aku merupakan seorang dr berjuta peminat beliau.
dari kecik aku mmg minat siti.
sehingga skang.
aku masih menjadi peminat beliau yg paling setia!

wlwpun bnyak yg dihadapi. macam.
xreti speaking english.
gosip yg langsung tak masuk akal.
kisah tudung beliau.
dan yg paling aku igt kes fitnah beliau.
sangat sadis.
masih ada manusia yg tak mampu melihat kejayaan org lain.

dlm bnyak2 lagu siti.
yg paling istimewa bg aku adalah.
lagu ~kau kekasihku~
tis is my feveret song of dato ct.

dlm bnyak2 anugerah yg beliau dpt.
yg paling meruntun hati bila beliau dpt anugerah penyanyi wanita popular ABPBH 08.
saat dia menerima anugerah dan tidak lagi menerima ucapan tahniah dr ayahanda kesayangan yg sudah kembali kpd Penciptanya.

momen yg paling mengharukan.
tatkala beliau sah menjadi isteri kpd Datuk Khalid Muhd Jiwa.
pedulikan ckp2 belakang.
yg penting,dato ct dah temui cintanya.
spe lah kita mau menidakkan ketentuan Ilahi.
cuma apa yg mampu dilakukan.
berdoa supaya bahtera yg dibina berkekalan.
amin~~

dan kini.
penyertaan terakhir dato ct dlm ABPBH 09.
setelah berturut-turut mengenggam anugerah penyanyi wanita popular.
ini tahun terakhir dato akan bersaing utk mempertahankannya.
dan beliau dilihat sekali lagik akan memegang gelaran tersebut.
tahniah dato~

tahun depan tidak ada lagik kelibat dato di atas pentas utk anugerah ini.
jadi. tahun ini merupakan tahun yg sgt istimewa bg dato dan juga kita.
sebagai peminat beliau~
dan aku berharap dato ct akan menyapu bersih anugerah utk mlm tersebut.
anugerah bintang paling popular~

so. ctZONERs sekalian.
support 4 her ok.
setelah saban tahun kita berusaha mengekalkan gelaran ini.
jadik. di tahun terakhir ini marilah kita bersama sama menghadiahkan gelaran ini kpd yg disayangi,dato ct~

aku tak kesah klw korang nk ckp aku fanatik or wat.
actually im obsessed wif her~! ok?

so jgn lupe. ahad 9 mlm,tv3. ABPBH 09.
atau bole daki puncak genting highlands 2 see her live!!

dan jgn lupe utk AIM 17.
terdapat pencalonan utk Dato Ct utk album beliau yg sgt indah.
tahajjud cinta.
dan jugak yg paling latest duet dgn KD.

last but not least.
love u dato siti nurhaliza.
sedekad yg utuh. paksi berteguh~~

jom layan foto2 Dato Siti Nurhaliza.

ctZONE







4ever~

notakaki 1 : foto2 ihsan dr facebook MENGUMPUL PEMINAT DATO SITI UNTUK 100 000