Monday, May 31, 2010

end of may.

today is the last day of may.
yes,may.
there's a lot of things happened 2 me of tis month.
yes,im sick 4 sure.
n it takes time 2 recover.
n now im back.
to God. thank u 4 tis.
i believe tis is another way 4 me to step down.
n start thinking.
yes,i know wat it means.
**muhasabah diri.

love.
i dont know wat love really is,until it take part in my heart.
yes. the pain. the tears. the memory. the joy.
6 months. ive learned so much. ** so much.
thanx u. 4 making wat i am today.
aku tak pernah menyesal dgn ape yg pernah aku lalui.
it really makes me better than b4.
even ianya mengubah hampir keseluruhan peta hidup aku.
but, thanx God. the experience will lasts forever.
yes,tis is love.
because we r human being!!

again. love.
there u are.
aku tak pernah mengharapkan kdtgn engkau lagik.
but, spe lah kite nk menidakkannya?
yes,u may come.
kalau satu pintu tertutup,kita jgn terlalu mmndang pada pintu yg dah tertutup 2.
sbb kita tak akn nmpak pintu2 lain yg terbukak utk kita.
setelah lama aku mendambakan pintu yg satu 2.
n now. ketuklah pintu hatiku.
aku sedia mmbukanya.
aku buat semua nie bukan sbb lain.
sbbnya tetap satu.
because tis is love.
because we r still human being!

to conclude.
love really can touch us juz one time.
but lasts for a lifetime.

hey,aku kembali membiru.
even without my light eyes.
** as u wish dear.
i love u,even we r not supposed to be.
but u r safe in my heart.
i tattoo ur name. across my heart.
so dat i will not forget someone who used 2 love me b4.
** baik-baik sayang.



feelinblue

extra 1: akan aktif berblog semula.
extra 2:till the fingers meet the keybord again ya~

Wednesday, May 19, 2010

inikah dugaan.

dah lame tak jenguk blog.
dah lame tak jln2 blog org.

aku akan tinggalkan sekejap xtvt blogging neh.
ini disebabkan keadaan kesihatan aku yg makin tak menentu.
spt biasa.
kita hnya merancang. tp,yg di sana lebih mengerti segalanya.
andai ini dugaan.
ya aku terima seadanya Tuhanku.

doakan kesihatan aku kawan2.
doakan aku dpt kembali hidup aku.
aku dah makin kurus.
paling sedih dgr mak ckp ank die dah makin cengkung.
'org janji klw org dah sehat,org mkn bnyak2 bg gemok'.

thanks pd kwn2 yg terusan bg kata2 semangat n mendoakan aku.

panjang umur,kite berjumpa lagi di dunia maya nie.

slm kasih syg penuh keikhlasan.
faer.feelinblue.

Saturday, May 8, 2010

ikan ade hati mcm kita?

aku tertarik dgn satu ayat yg aku jumpe kat dlm facebook sorang kwn aku neh.
aku terus copy (mintak kebenaran ok?) n paste kat sini.
hurm,saje nk kongsi.

jika kamu memancing ikan..
setelah ikan itu terlekat di mata kail..
hendaklah kamu mengambil ikan itu..
jangan sesekali kamu lepaskan ia semula..
ke dalam air begitu saja..
kerana ia akan sakit oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan menderita selagi ia masih hidup...

begitulah juga setelah kamu memberi banyak pengharapan kepada seseorg..
setelah ia mula menyayangimu hendaklah kamu menjaga hatinya..
jangan sesekali kamu meninggalkannya begitu saja..
kerana ia akan terluka oleh kenangan bersamamu dan mungkin tidak dapat melupakan segalanya selagi ia mengingatimu..

extra 1 : tetibe mood sepi.

Thursday, May 6, 2010

tetiba nk ckp kedah noh!~

aku tau aku lame tak hapdet blog.
bukan malas.
its juz tade cite besh nk kongsi.
erk? haha alasan mintak penampo.

tapi kali nie/lepas ini akan sentiasa hapdet.
mcm status aku kat facebook.
no more exams. no more classes.
no more assignments. no more tears.
no more sorrows.
its time 4 me to find again wat people called LOVE.
(sila abaikan baris terakhir haha)

yezza. final exam dah settle.
hari nie which is 6/5/10,aku akan meninggalkan bumi kedah neh.
hangpa duk la dlm bumi yg bosan neh noh. haha
cheq nk blah dulu,nnt kite jumpa lagik noh.
(giler berlagak jer bunyik haha)

kali nie nk bwk balik dua bnda kat umah.
1) broadband,utk menghilangkan kebosanan kat umah :p
(lagikpun nk ajar mak aku berfacebook. ceit! loklak hg noh!
2) penyakit insomnia. kor tidoq la time org dah bangkit. pastue kor bangkit time org dah nk tidoq balik yer. ha,baguih la org kedah kata. HAHA

awat aku ckp kedah neh?
yerla kang asal aku balik umah ja,jiran aku tnya.
hang nie bila nk ckp kedah dgn aku?(maklum la ank jati kedah)
dah dua tahun duk kedah takkan tak tau nk ckp lagik kot..
awat hg duk kepit sgt lidah hg kot noh..

idak aih,aku bukan xleh kecek kedah.
boleh aih.. bukan pa,org kedah ckp kasaq!!
kang mak aku dpt heart attack plak dok dengaq aku ckp utara. haha
lagik pun asal aku balik umah ja,
mak aku dok hidang tempoyak kat aku.
cmna nk hilang lidah perak aku nie? HAHA
idok ler teman... HAHA~!
ceitpoddah!

ckp utara pn cheq boleh.
kecek klate? boleh sokmo.. hok mano mung nk dgr kawe kecek?
srwk? sik tau,sik faham!!! kamek syg kitak :)
nogori? eden toraiii ok? haha
tapi,teman ttp org perak pure..
kite kan org malaysia :)

sudeh!
motif aku post entry neh sbb nk bg mengantuk.
tp tak ngantuk pun,hadoi.
special utk kwn2 aku yg nk atau dah blah dr sini.
tak kira la hangpa balik kedah ka.
klate ke. johor ke. mane2 je la.
slmt blah dr sini. HAHA


selamat tinggal semester 4 2009/2010
thanx 4 the memories!

aku lagik?
saranghae!

notakaki 1 : ekspres kesatuan. changlun-ipoh. 1pm 6/5/10. seat 8A
notakaki 2 : aku balik dulu noh,yokatta!!!!!