Monday, August 2, 2010

happy friendship day!


kalian sentiasa berada di sisi kala aku tidak mampu utk menghela nafas hatta sehembus.
sentiasa ada kala kaki tak mampu utk berpijak.
sentiasa ada kala aku mengharungi malam yg sentiasa hilang cahayanya.

thanks for being there.
i love u guys.

sengaja mahu paste 'note' yg aku post kat facebook sem lps.
khas utk kawan2 :)


mood : sedih
location : bilik wan.
time : 5pm,tuesday,4 may 2010.
music : awan yg terpilu ( without vocal)

frankly speaking aku tertarik dgn note yg aidie post beberapa ketika yg lalu..
sebak aku bace note die.
aku nmpak n tau betape closenya die dgn edy n er.
n as we know.
tis is the last sem 4 edy n er here.
i know how it feels guys...

kawan.
satu perkataan yg sgt simple.
tp ade makna yg sgt dalam.
aku tak reti nk guna ayat yg bombastik.
cuma cukup la dgn ape yg aku nk tulis nie..
tujuan aku tulis nie sume sbb aku nk hargai kalian sume as my bestie...
yes,u r!

aku penah jatuh,tersungkur..
dan nk bgn balik bukan 1 bnda yg mudah bg aku.
aku menangis semahunya. sakit!
tp sbb kawan2,aku jadik kuat.
kwn2 bnyak tolong aku bile aku susah.
bila aku down,kwn2 yg bnyak bg semangat.
kwn2 yg letakkan senyuman,tawa gembira kat muke aku.

siyesly.
aku la org yg paling takot tiap kali nk abes sem..
aku la org yg tak tau nk balik umah bile..
aku la org yg tak confemkan tiket awal2.
aku la org yg sibuk tnya kwn2 balik bile..
aku la org yg paling sedih kalau nk balik..
dan aku la org yg akan menangis tiap kali dlm bus..

sejak peristiwa tahun lepas..
aku salu nangis..
aku tak tau nape aku lemah sgt..
aku taknak balik umah..
sbb bile kat umah aku sorang2.
xde che pit nk ajak karok..
xde b yg nk diusik..
xde nata yg nk disakat..
xde korang2 nk gelak2..
aku sorang2..
n it totally will brings me back again 2 dat memories..

aku igt lagik sem lps b kol aku.
aku nanges2 nk blik campus. padahal itu bru hari kedua aku kat umah tak silap..
b marah aku sbb die pun xblik umah lagik then aku gedik nk blik cmpus balik..
im so sorry b,i juz cant let it go..
che pit salu pesan,ko kena kuat...
jgn nanges2 lagik.
tp aku tak bole...
tp utk kali nie.
aku rase aku bole... aku dah tak nanges lagik. kan?

saat yg paling meruntun hati aku bile mana sem lps aku dgn che pit nk balik kat butterworth..
kiteorg balik destinasi msing2.
aku nak bg tau die.
'che pit,jgn la balik.. jgn la tnggai faer sorang2' :(
tapi aku tau aku tak bole wat cmtue..
aku kena balik jugak...
bile aku naik tangga bus n che pit dah naik bus die.
aku tau,aku akan nanges lagik..
yes,it happened..
aku nanges dlm bus tgk che pit dr jauh..
bia la org dlm bus nk ckp pe..
aku igt lagik msg che pit mase 2 yg aku simpan smpai skang..
'bye faer,take care..love u' :(
siyesly,aku tak ready nk jauh dr kwn2 mase 2..
sbb aku tau aku tak boleh.

bila dah smpai umah,aku rase kosong..
even mcm2 bnda aku leh wat kat umah but on dat time aku tak tau mane hati aku dah pergi.
seriously,itu adalah saat yg paling teruk aku penah hadapi sepanjang hidup aku..
sbb satu benda,aku hilang hidup aku...

dan hanya satu bnda yg menguatkan aku.
kawan-kawan.
saat aku hilang kesemuanya.
kawan2 sentiasa ada di sisi.
che pit hari2 push me up..
die selalu tolong aku bg semangat.
dan tak lupe kwn2 yg lain...

sbb korang semua.
aku KUAT.
sbb korang semua.
aku dapat hidup aku balik.
even dah tak sama dgn ape yg penah aku ade sebelum nie.
but aku akan berusaha utk dptkan balik ape yg aku penah ade dulu...

thanx u so much.
utk sume yg aku panggil kawan.

special utk che pit.
aku sgt2 terhutang budi dgn ko.
ko selalu ade bile aku memerlukan.
ko selalu tau ape yg ade dlm hati aku.
ko selalu tolong aku bukakkan tali air yg aku tak reti nk bukak
(tp skang dah tau,cuma nk ikat balik tak reti) :p
sungguh,aku takkan lupekan ape yg penah kita lalui same2.
aku syg ko. biarla org nk ckp pe pasal ko.
ko perasan cantik ke.
telegram ke.
perut buncit ke.
ko tetap cantik di mata aku..
ko tetap diva di hati aku...
i love u che pit :)

utk jb.
aku salu kaco ko.
aku salu kaco ko tido.
aku salu suh ko tolong aku wat itu,ini.
aku salu suh ko bukak kan tali air petro :)
aku suke tgk kaki ko congek.
thanks b.
aku janji nah takkan nanges lagik kol ko ckp nk balik campus :(
b jgn lupe pasang stremyx tau.
nnt kite leh on9 same2.
jgn letak fon dlm bilik jer.
i will missin u :( :(
congek sket :)

utk nata.
nataratul arabiah.
wlw ko keling cmne sekalipun.
tp ko tetap cantik di mata aku.
ko telegram cmne pun.
aku tetap syg ko.
bnyak yg ko tau pasal aku.
n aku nk mntak maaf klw gurauan aku selama nie ade berbekas kat hati ko.
sungguh,aku tak berniat pun.
ko pun tau mulut aku mmg lembik.
dan tolong jgn ajak aku pg KL lagik cuti nie.
HAHAHA :p

utk adam/mamie/hajah norha.
oh god. mamie salu wat aku gelak.
dgn rambut singa skang yg terbaiik.
mamie sem dpn kite ronggeng lagik ok.
mamie igt pesan faer ok.
jgn gedik sgt :)
mamie mmg terbaik utk faer :p

ok ok aku singkatkan ucapan aku :p

utk anis,teh,berry.
kwn gelak2 aku.
thanx thanx n thanx.
anis.
thanx sbb panggil aku adik :)
akak mmg terbaik,salu ikut ckp adik.
salu wat ape yg adik nak.
akak jgn nanges taw,nnt adik pn nanges gak :(
nnt kat umah kite on9 yer :)
akak teh.
sorang lagik akak aku.
akak jgn sedih2 taw.
akak jgn jadik cm adik.
adik tau ape akak rase.
kuat dan kekal kuat.
adik ade kat sini utk akak :)
berry.
ko nnt kt umah jgn tak reti nk kontek aku.
tau?
kalo nk hangout tuh calling2 la.
aku on jer kalo ade SEN!
HAHAHA

utk aidie.
ko inspirasi aku tulis notes neh.
thanx so much 4 the memories.
even nnt ko akan ckp ala mcm da last sem la korang neh nk sdih2..
who knows kan? tis might be the last 4 me.
huuhuhuhuhu...
ko hebat,sgt hebat.
sgt rindu nk gelak2 dgn ko n yg lelain (termasuk nyonya) hahaha
no worries,even ed dgn er dah xde.
but u still have GM :)
nnt kite gelak2 lagik yer :)
come 2 mama meyh :p

dan utk kwn2 lain yg tak sempat nk ditulis satu satu kat sini.
thanks. sbb kawan dgn aku.
tak kira la korang kenal aku dgn ape nama sekalipun.
but,thanx.
utk sume pertolongan yg korang bg kat aku.
even aku xleh nk balas kat dunia neh.
tp aku tau di sana nnt hikmahnya...
i love u guys :)

tiap yg bermula mesti ade akhirnya.
n tis is the part i hate the most....
bile kite kena ucapkan selamat tinggal..
mungkin ade waktu kite akan bertemu lagik.
but klw kite xde peluang 2 lagik?

selamat bercuti kawan2.
jaga diri baik2.
aku doakan yg terbaik utk korang sume.
dan doakn aku jugak utk cuti kali nie.
aku harap sgt aku punya cuti kali nie bukan cm sem lps..
its horrible...

maaf kalau ade salah silap yg aku lakukan.
aku tau mulut aku xde insurans.
malas nk buat sbb aku rase klw ade insurans pn mmg xgune. HAHA

klw kite masih diberi kesempatan.
kite akan bertemu lagi nanti :)

ketahuilah yg aku sgt sygkan kalian semua.
deep inside my heart...
arrgghh sedihnya!!!

satu jer harapan aku.
** aku takkan nanges lagik dlm bus ** hehehe :p

memori dgn kalian semua akan terpahat utuh dlm hati.

ikhlas :
faer :)

alamak. aku menangis lagik!

dah 3 bulan aku post note nie.
dan skang aku amat yakin.
aku takkan menangis lagik!


KAWAN
love u guys.

notakaki : thanks linda,sahabatku utk gambar yg sgt hebat.